ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Moody's αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας

EPA/ANDREW GOMBERT - 26 Ioυνίου 2017

O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's αναβάθμισε  το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα Caa2 από Caa3, με θετική από σταθερή προοπτική. Παράλληλα αναβάθμισε και το αξιόχρεο όλων των μη καλυμμένων ομολόγων υψηλής διαβάθμισης και των προγραμμάτων στη βαθμίδα (P)Caa2 από (P)Caa3, ενώ επιβεβαίωσε το βραχυπρόθεσμο αξιόχρεο σε Not Prime (NP) και (P)NP.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του οίκου, οι βασικοί λόγοι για την  αξιολόγησή του είναι οι εξής:

«1. Η επιτυχής ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής και η εκταμίευση μίας δόσης 8,5 δισ. ευρώ τις επόμενες ημέρες. Πέρα από τη βραχυπρόθεσμη συνέπεια ότι θα μπορέσει η Ελλάδα να αποπληρώσει τις επικείμενες λήξεις χρέους της, θεωρούμε ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι θετικό μήνυμα όσον αφορά τη μελλοντική πορεία του προγράμματος, καθώς απαίτησε από την ελληνική κυβέρνηση να νομοθετήσει μία σειρά σημαντικών μεταρρυθμιστικών μέτρων.

2. Οι βελτιωμένες δημοσιονομικές προοπτικές με βάση τις καλύτερες από τους στόχους δημοσιονομικές επιδόσεις, αναμένεται να οδηγήσουν σύντομα σε μία αντιστροφή της τάσης του δημόσιου χρέους της χώρας. Η κυβέρνηση κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα το 2016 πάνω από 4% του ΑΕΠ έναντι στόχου για πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ. Ο Moody's αναμένει ότι το δημόσιο χρέος θα σταθεροποιηθεί φέτος στο 179% του ΑΕΠ και θα μειώνεται από το 2018, με βάση τα συνεχιζόμενα σημαντικά πρωτογενή πλεονάσματα.

3. Πρώτες ενδείξεις οικονομικής σταθεροποίησης. Αν και είναι πολύ νωρίς να συμπεράνουμε ότι η οικονομική ανάπτυξη θα διατηρηθεί, ο Moody's αναμένει ανάπτυξη φέτος και το επόμενο έτος, μετά από τρία χρόνια στασιμότητας και μία σωρευτική μείωση της παραγωγής πάνω από 27% από την έναρξη της ελληνικής κρίσης».

Η απόφαση για θετικές προοπτικές στο αξιόχρεο Caa2 αντανακλά την άποψη του Moody's ότι «έχουν βελτιωθεί οι προοπτικές μίας επιτυχούς ολοκλήρωσης του τρίτου ελληνικού προγράμματος προσαρμογής, κάτι που με τη σειρά του αυξάνει την πιθανότητα περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Η μακροπρόθεσμη οροφή για τα ομόλογα σε ξένο και εγχώριο νόμισμα έχει αυξηθεί στο B3 από Caa2, ώστε να αντανακλά τον μειωμένο κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και η μακροπρόθεσμη οροφή για καταθέσεις σε ξένο και εγχώριο νόμισμα έχει αυξηθεί σε Caa2 από Caa3. Η διαφορά δύο βαθμίδων μεταξύ της οροφής των ομολόγων και της οροφής των καταθέσεων αντανακλά τους συνεχιζόμενους ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων», αναφέρει ο οίκος.

 

2017 Summer Fancy Food Show

Αθήνα - 23 Ioυνίου 2017.

To Τμήμα Εξαγωγών «TradeUSA» του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου διοργανώνει την ελληνική επιχειρηματική αποστολή κατά τη διάρκεια της Summer Fancy Food Show 2017 (SFFS) που θα λάβει χώρα στις 25-27 Ιουνίου 2017 στη Νέα Υόρκη.

Η SFFS17 αποτελεί τη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση στον κλάδο Specialty Foods των ΗΠΑ, συγκεντρώνοντας κορυφαίους παραγωγούς προϊόντων ειδικής διατροφής, αγοραστές και διακεκριμένους επαγγελματίες του χώρου κάτω από μία στέγη, όπου θα παρουσιαστούν περισσότερα από 180.000 προϊόντα, 25.000 αγοραστές και 2.500 εκθέτες.

Στην αποστολή του TradeUSA συμμετέχουν οι εταιρίες Aegean Naturals, Pallas Confections, Pami, Ροδούλα και World Excellent Products.

Πρωταρχικός στόχος της Ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής είναι η διοργάνωση εξατομικευμένων b2b συναντήσεων με Αμερικανικές εταιρίες εισαγωγής/διανομής/εμπορίας τροφίμων & ποτών. Ταυτόχρονα, και διαμέσου εμπειρικών επισκέψεων, σε super markets, convenient stores, delicatessen οι εταιρίες έχουν τη δυνατότητα να συλλέξουν χρήσιμες ποιοτικές αλλά και ποσοτικές πληροφορίες για την αποτελεσματικότερη διείσδυσή τους στην Αμερικανική αγορά.

Με την έναρξη της SFFS17 ξεκινάνε και οι συζητήσεις για τη διαμόρφωση πλαισίου αποκλειστικής συνεργασίας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, διαμέσου του Τμήματος Εξαγωγών «TradeUSA», με την Specialty Food Association για την Ελλάδα. Η συνεργασία θα αφορά τους άξονες (α) εμπορικής δικτύωσης και πιστοποίησης, (β) εκπαίδευσης και (γ) έρευνα αγοράς. Οι συζητήσεις αναμένονται να ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο του 2017, έτσι ώστε η συνεργασία να ξεκινήσει από τη Winter Fancy Food 2018.

Πούλησε την τεκίλα Casamigos στην Diageo

Mπίζνες απο τον Τζορτζ Κλούνεϊ

Distilled Spirits Council - 23 Ioυνίου 2017.

Η Diageo συμφώνησε να αγοράσει την τεκίλα Casamigos, μάρκα που ίδρυσε ο Τζορτζ Κλούνεϊ μαζί με δύο εταίρους το 2013.

 Πρόκειται για ένα ντιλ, που της δίνει αξία μέχρι και ενός δισ. δολαρίων.

Η εταιρεία αρχικά υπολόγιζε για την Casamigos 700 εκατ. δολάρια, με τη δυνατότητα το ποσό να αυξηθεί κατά ακόμη 300 εκατ. δολάρια, βάσει των επιδόσεων της μάρκας στη διάρκεια των επόμενων 10 ετών.

«Η συμφωνία στηρίζει τη στρατηγική μας για εστίαση σε υψηλή ανάπτυξη», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Ivan Menezes, διευθύνων σύμβουλος της Diageo. Το ντιλ αναμένεται να κλείσει κατά το δεύτερο μισό του 2017, ενώ η Diageo εκτιμά πως η Casamigos θα είναι «ουδέτερη» για τα κέρδη τα πρώτα τρία χρόνια, ξεκινώντας να προσθέτει από εκεί και μετά.
Η Casamigos απέστειλε 120.000 καφάσια το 2016, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την Diageo, ενώ αναμένεται να αποστείλει πάνω από 170.000 καφάσια το 2017.

Συνολικά, οι πωλήσεις της τεκίλας υψηλής ποιότητας (super premium) έχουν εκτοξευτεί 706% στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2002 και μετά, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του αμερικανικού Distilled Spirits Council. Το Συμβούλιο αποδίδει τη ραγδαία ανάπτυξη στις τάσεις που παρατηρούνται σε ολόκληρο τον τομέα των αλκοολούχων, αλλά και στο αυξημένο ενδιαφέρον για την «κουλτούρα των κοκτέιλ».

«Η τεκίλα δεν συσχετίζεται πλέον μόνο με γιορτές όπως η 5η Μαΐου ή δεν την απολαμβάνουμε μόνο σε κρύες μαργαρίτες στα beach bars», εξηγεί ο επικεφαλής του συμβουλίου για θέματα δημοσίων σχέσεων.

Άλλες μάρκες στο χαρτοφυλάκιο της Diageo περιλαμβάνουν το ουίσκι Johnnie Walker, το μπέρμπον Bulleit και τη βότκα Ketel One.

Οι μετοχές της εταιρίας αλκοολούχων έχουν σημειώσει άνοδο 17,2% μέχρι στιγμής φέτος, ξεπερνώντας τον ρυθμό του S&P 500 στο 8,8% το ίδιο διάστημα.

AΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία