ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
   


Έρευνα χωρίς σύνορα

Ένας Ομογενής επιστήμονας οργανώνει στη Γερμανία ένα νέο βιοϊατρικό «Κέντρο Πρωτοπόρων», προσελκύοντας γιατρούς και μηχανικούς από όλο τον κόσμο

Μόναχο - 10 Απριλίου 2017.

Το Κέντρο Χέλμχολτς του Μονάχου ψάχνει κορυφαίους ερευνητές από διάφορες χώρες -και από την Ελλάδα- προκειμένου να στελεχώσει ένα νέο πρωτοποριακό ερευνητικό κέντρο με την ονομασία "Pioneer Campus" στο Μόναχο.

Τα νήματα της νέας πρωτοβουλίας κινεί ένας διακεκριμένος επιστήμων της διασποράς, ο Βασίλης Ντζιαχρήστος, καθηγητής του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Μονάχου και διευθυντής του Ινστιτούτου Βιολογικής και Ιατρικής Απεικόνισης του Κέντρου Χέλμχολτς στην ίδια πόλη.

Για πρώτη φορά στη Γερμανία (και πιθανώς σε όλη την Ευρώπη), θα εργασθούν κάτω από τη ίδια στέγη, σε τόσο στενή συνεργασία, γιατροί, βιολόγοι, φυσικοί, βιοϊατρικοί μηχανικοί κ.α., με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων για διάφορες ασθένειες, καθώς και νέων εφαρμογών στα πεδία της βιοτεχνολογίας, της ιατρικής και της φαρμακευτικής τεχνολογίας. Κάτι αντίστοιχο αποτελούν στις ΗΠΑ το Howard Hughes Janelia Research Campus και το Koch Institute.

Σε ένα νέο κτίριο 4.500 τετραγωνικών μέτρων, το Pioneer Campus φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια δημιουργική ερευνητική ατμόσφαιρα, σε συνδυασμό με ένα υπερσύγχρονο τεχνολογικό βιοϊατρικό εξοπλισμό. Οι ερευνητές θα είναι απαλλαγμένοι από διοικητικά καθήκοντα για να επικεντρωθούν στην έρευνά τους. Τα πρώτα τμήματα αναμένεται να λειτουργήσουν έως το τέλος του 2017.

«Η ιστορία δείχνει ότι οι τεχνολογικές καινοτομίες πάντα λειτούργησαν ως καταλύτες για την πρόοδο των βιολογικών ανακαλύψεων με κλινική σημασία. Το Pioneer Campus και τα ξεχωριστά ταλέντα του παρέχουν μια απολύτως αναγκαία συνέργεια ανάμεσα στη βιολογική ανακάλυψη και στην κουλτούρα των μηχανικών που μετατρέπουν τις ανακαλύψεις σε λύσεις, επιταχύνοντας έτσι τις εφευρέσεις νέων μεθόδων επιτυχούς πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και νέων θεραπειών, προς όφελος όλης της κοινωνίας», δήλωσε ο Χ.Ντζιαχρήστος.

Ο Ομογενής επιστήμονας θα είναι ο ένας από τους δύο διευθυντές του Pioneer Campus, επικεφαλής του Τομέα Εμβιομηχανικής, μαζί με τον καθηγητή Ματίας Τσοπ, διευθυντή του Τομέα Ιατρικής. Το νέο κέντρο φιλοδοξεί να «γεννήσει» αρκετές εταιρείες-τεχνοβλαστούς, όπως η iThera από το 2010 (για καινοτόμο βιοϊατρική απεικόνιση) και η SurgVision από το 2013 (για ζωντανή απεικόνιση των όγκων κατά τις χειρουργικές επεμβάσεις), που ήδη έχει δημιουργήσει ο Ντζιαχρήστος.

 

22ος πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας εξελέγη ο Εδμόνδος Κασιμάτης

Aίγυπτος - 28 Απριλίου 2017. 22ος πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας εξελέγη ο Εδμόνδος Κασιμάτης Τον Εδμόνδο Κασιμάτη εξέλεξε ως πρόεδρό της η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας για τα επόμενα δύο χρόνια. Την εκλογή του αποφάσισε η νέα κοινοτική επιτροπή της κοινότητας, που προέκυψε από τις εκλογές της 23ης Απριλίου, όπου εξελέγησαν οι κ.κ. Ιωάννης Σιόκας (πρώην πρόεδρος της ΕΚΑ), Εδμόνδος Κασιμάτης (πρόεδρος του
Περισσότερα...

Τα 40 χρόνια της γιορτάζει η ελληνική εφημερίδα ΗΧΩ της Κωνσταντινούπολης

Κωνσταντινούπολη - 28 Απριλίου 2017. Η ελληνική εφημερίδα της Κωνσταντινούπολης «ΗΧΩ» γιορτάζει φέτος τα 40 χρόνια της. Το πρώτο τεύχος της, που εκδόθηκε στις 21 Απριλίου του 1977, ήταν εβδομαδιαίο. Κύλησε ο χρόνος γοργά, μέσα από αγώνες και αντιξοότητες. Ο ιδρυτής της, όμως, Χαράλαμπος Ρομπόπουλος δεν πτοήθηκε. Το δημιούργημά του έγινε τρισεβδομαδιαίο και στη συνέχεια ημερήσιο φύλλο. Μαχητικό, όπως το οραματίστηκε. Μέσα σε
Περισσότερα...

Σε πέντε Έλληνες επιστήμονες τής Ομογένειας θα απονεμηθούν τα επιστημονικά βραβεία Μποδοσάκη για το 2017

Αθήνα - 5 Απριλίου 2017.

Πέντε έλληνες επιστήμονες της Διασποράς επιλέχθηκαν για να τιμηθούν με τα «Επιστημονικά Βραβεία Ιδρύματος Μποδοσάκη» για το 2017, τα οποία ξεκίνησαν να απονέμονται το 1993. Με αυτά τα επιστημονικά βραβεία, το Ίδρυμα Μποδοσάκη επιδιώκει να ενισχύσει το δημιουργικό έργο νέων ελλήνων επιστημόνων έως 45 ετών, να ανταμείψει τη συνεχή προσπάθειά τους για την προαγωγή της επιστήμης και
Περισσότερα...

Οι Έλληνες αναζητούν την τύχη τους στην Αυστραλία - Το παράπονο των Oμογενών

Μελβούρνη - 17 Μαρτίου 2017.

Βρίσκονται σε αυτή την μακρινή ήπειρο, δουλεύουν, κάνουν περιουσίες, αλλά το μυαλό τους και η σκέψη τους βρίσκεται πάντα πίσω στην Ελλάδα, από την οποία όμως έχουν και δικαιολογημένα παράπονα. Ελέω κρίσης πλέον οι Έλληνες που αναζητούν μία ευκαιρία ζωής στη μακρινή Αυστραλία πληθαίνουν με γεωμετρικούς ρυθμούς.

Ο Βασίλης Παπαστεργιάδης είναι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, της πολυπληθέστερης ελληνικής
Περισσότερα...

Η Ολλανδία σε τροχιά εκλογών, ενω παραμένει η κρίση με την Τουρκία

Γράφει απο το Λέλυσταντ της Ολλανδίας ο Γιώργος Γιαννούλας (Dias Olymbios)

14 Mαρτίου 2017.

Η Ολλανδικη κυβερνηση λυπαται για την πολιτικη ενταση με την Τουρκια που ειναι φιλη χωρα και διατηρουν φιλικες σχεσεις παραπανω απο 400 χρονια, (- Ας μην ξεχναμε πως Ολλανδια και Αυστρια ειχαν τις καλυτερες σχεσεις απο ολα τα ευρωπαικα κρατη  με την Οθωμανικη αυτοκρατορια), και επιθυμει αποφυγη της κρισης, ΑΛΛΑ δεν μπορει ουτε να ανεχθει τις Τουρκικες προκλησεις.

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Περισσότερα...

     
Αρχείο Φωτορεπορτάζ >>   Αρχείο Ειδήσεων >>


 
 
Ειδήσεις για όλους | Θέματα | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία