ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
GEOHELLAS - ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

Αθήνα

Η ΓΕΩΕΛΛΑΣ Α.Μ.Μ.Α.Ε. είναι μια ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο των βιομηχανικών ορυκτών, με σκοπό την ανάπτυξη και αξιοποίηση των μεγαλύτερων αποθεμάτων ατταπουλγίτη (σπάνια ελαφροβαρής άργιλος) και σαπωνιτικού μπεντονίτη στην Ευρώπη. Μετά από εκτεταμένη πολυετή έρευνα, η ΓΕΩΕΛΛΑΣ έχει σήμερα στον έλεγχό της όλα τα βεβαιωμένα αποθέματα των υλικών αυτών, που ξεπερνούν τους 20.000.000 τόνους. Η σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας αργίλου της ΓΕΩΕΛΛΑΣ βρίσκεται στον νομό Γρεβενών πολύ κοντά στα ορυχεία της εταιρείας, έτσι ώστε να διευκολύνεται η ολοκληρωμένη παραγωγή τελικών βιομηχανικών προϊόντων (εξόρυξη, επεξεργασία και ενσάκινση). Επιλεκτική εξόρυξη λαμβάνει χώρα σε τρία διαφορετικά ορυχεία. Οι δυνατότητες επεξεργασίας περιλαμβάνουν φυσική ξήρανση, πρόθραυση, εξώθηση, θραύση, ξήρανση και θερμική ενεργοποίηση, κοσκίνηση, κοκκομετρική διαβάθμιση, λειοτρίβηση και αεροδιαχωρισμό. Υπάρχουν διάφορες δυνατότητες συσκευασίας, από σακούλες 5kg έως μεγάλους σάκους του 1+ τόνου. Το εργοστάσιο έχει ετήσια δυναμικότητα παραγωγής 100.000 τόνων με πρόβλεψη και δυνατότητα διπλασιασμού σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η λειτουργία ξεκίνησε το δεύτερο εξάμηνο του 2004 με πρωταρχική έμφαση στα τεχνικά προϊόντα μέρος των οποίων προορίζεται για την εγχώρια αγορά, αλλά κυρίως εξάγονται στη Δυτική και Ανατολική Ευρώπη, Ρωσία, Μέση Ανατολή αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Στα προϊόντα της ΓΕΩΕΛΛΑΣ περιλαμβάνονται:

- Φορείς αγροχημικών και λιπασμάτων.
- Βιομηχανικά απορροφητικά γενικής χρήσης.
- Αποχρωστικές γαίες για λεύκανση και φιλτράρισμα βρώσιμων ελαίων και παραφινών.
- Aμμοι υγιεινής για γάτες, πρώτης ποιότητας ελαφροβαρείς και με σβωλοποίηση (clumping).
- Διατροφικά συμπληρώματα ζωοτροφών και δεσμευτικά τοξινών.
- Βελτιωτικά εδάφους.
- Συνεκτικά υλικά για χρήση σε μοριακά φίλτρα και άλλες εφαρμογές.
- Βοηθητικά ροής, anti-caking agents.
- Υλικά gel και παχυντικά, όπως βοηθητικά αιωρημάτων και για έλεγχο θιξοτροπίας σε κονιάματα, στη χρωματοβιομηχανία και σε άλλες βιομηχανίες.
Στοχεύοντας σε συστηματικά υψηλή ποιότητα και συνεχή βελτίωση, η ΓΕΩΕΛΛΑΣ έχει εξασφαλίσει πιστοποίηση των διαδικασιών της σύμφωνα με το νέο πρότυπο ISO 9001/2008 από τη Germanischer Lloyd. Τα πλούσια κοιτάσματα και οι ποικίλες δυνατότητες επεξεργασίας που παρέχει το σύγχρονο εργοστάσιο της ΓΕΩΕΛΛΑΣ, στηρίζουν τη δέσμευση πλήρους τεχνικής ανάπτυξης και αξιοποίησης των ειδικών αργίλων μας, για κάλυψη των αναγκών των πελατών μας, σε στενή συνεργασία μαζί τους.

AΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία