ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο
     

 

 

 

Πάρος, η Ελλάδα λαμπυρίζει εδώ! 

 

Πάρος, ένα νησί κατάλευκο σαν το μάρμαρο της.

Πάρος , η χαρά του καλλιτέχνη, πανηγύρι χρωμάτων και αισθήσεων.

Με την Εκατονταπυλιανή, την Αγιά Σοφιά του Αιγαίου, να την σκεπάζει.

Μ’ ένα αέρα ζωοδότη και μαέστρο, με φιλόξενους κατοίκους, πανέμορφους

παραδοσιακούς οικισμούς και αμέτρητες αμμουδερές παραλίες.

Η κουζίνα της ντυμένη στα ντόπια καλούδια και λουσμένη στο Παριανό κρασί.

Πάρος, το νησί για όλες τις ηλικίες, πλήθος δραστηριοτήτων, για όλες τις εποχές.

Σας περιμένει να χαλαρώσετε, να γευτείτε, να διασκεδάσετε, να ονειρευτείτε,

Να χαρείτε με την καρδιά σας,

Και να αφεθείτε…

Γιατί στην Πάρο… το καλοκαίρι κάνει κράτηση σε…λογικές τιμές.

 

Ανακαλύπτοντας την Πάρο!

Σας περιμένουμε εδώ, σε πατρίδες ήχων, στους αιθέρες οσμών και σε κόσμους μοναδικών γεύσεων. Σας χρειάζονται μόνο ανοιχτά μάτια, προσεχτικά αυτιά, μύτη σε εγρήγορση και ευρύχωρη καρδιά. Με γυμνασμένες και ανοιχτές όλες σας τις αισθήσεις θα χαρούμε να σας μυήσουμε στη γοητεία του νησιού μας που σας τα προσφέρει όλα απλόχερα.

Η Πάρος μπορεί και ανταποκρίνεται ακόμα και στον πιο απαιτητικό επισκέπτη της, μια που, όλα τα Κυκλαδονήσια με τις ομορφιές τους συναντώνται εδώ. 

Σίγουρα όλο και κάποιο πανηγύρι θα γιορτάζεται σε κάποιο μας χωριό, ένα μικρό θέρετρο αναψυχής θα σας καλεί, μια ξεχωριστή ταβέρνα, ένα εμπορικό κατάστημα, ένα ενδιαφέρον φεστιβάλ θα σας συνεπάρει. Άλλωστε η διασκέδαση στην Πάρο είναι πολυποίκιλη.

Για τους λάτρεις της φύσης δεν είναι μόνο οι παραλίες, αλλά και η ξεχωριστή γεωλογία που διαμόρφωσε με γλύπτη τον άνεμο και το νερό, σπήλαια εντυπωσιακά και βράχους με σμίλη Ροντέν, μονοπάτια έτοιμα να τα περπατήσετε, εκκλησιές και μοναστήρια, παραδοσιακούς οικισμούς που περιμένουν να τους εξερευνήσετε.


 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩΒΑΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ

Ο Κωβαίος Μάρκος γεννήθηκε στην Αμοργό στις 30/4/1964. Σπούδασε Φυσικοθεραπεία στην Αθήνα. Εργάστηκε ως Φυσικοθεραπευτής στην Πάρο. Ασχολήθηκε με τα κοινά. Σήμερα διατελεί Δήμαρχος Πάρου.

O Μάρκος Κωβαίος, γεννήθηκε στα 30/4/1964 στην Αμοργό. Παρακολούθησε το Δημοτικό και τις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου στην Πάρο. Τελείωσε το Λύκειο στην Αθήνα. Στη συνέχεια σπούδασε Φυσικοθεραπεία στην Αθήνα. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό τα έτη 1987 – 1989. Αμέσως μετά ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία σαν Φυσικοθεραπευτής στην Πάρο. Είναι εκπαιδευτής του Ελληνικού Ινστιτούτου  Mckenzie, ιδρυτικό μέλος της Ορθοπεδικής Αντιμετώπισης δια χειρισμού στην Ελλάδα και μέλος του Βρετανικού Ινστιτούτου Βελονιστών. Επίσης είναι ιδιοκτήτης 2 φυσικοθεραπευτηρίων, ενός στη Νάουσα και ενός στην Παροικία Πάρου.           
Από την ηλικία των 11 ετών είναι μέλος του Συλλόγου Αγροτόπαιδων Μάρπησσας. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Σχολικού Συλλόγου και Γενικός Γραμματέας στο Μαρπησσαϊκό Σύλλογο. Επίσης, υπήρξε ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Συλλόγου για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Σήμερα είναι μέλος του ίδιου Συλλόγου. Επιπλέον ήταν ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Πάρου και Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών της Πάρου – Αντίπαρου. Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος από το 2002, Αντιδήμαρχος το 2010 και το 2014 εξελέγη Δήμαρχος Πάρου. Στόχος του είναι η καλυτέρευση των δομών του νησιού ώστε να γίνει ένα νησί με πιο ανθρώπινο πρόσωπο και παράλληλα να αναπτυχθεί οικονομικά ο τομέας του τουρισμού και ο πρωτογενής τομέας, πάντα με γνώμονα το σεβασμό στο ιδιαίτερο περιβάλλον και στον άνθρωπο.        
Τον Φλεβάρη του 1990 παντρεύτηκε με τη Ζαμπία Τσιγώνια με την οποία  απέκτησαν 2 παιδιά, την Καλλιόπη – Παρασκευή και τον Ιωάννη.

 

guide.paros.gr

 

     
Ειδήσεις για όλους | Θέματα | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία