ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     

Παρουσίαση Βιβλίων

Επιμέλεια - ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΤΙΤΛΟΣ: "Αγαπημένη"
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Τόνι Μόρισον
ΕΙΔΟΣ: Μυθιστόρημα Κοινωνικό
ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ: "Νεφέλη"

Δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο στον εκδοτικό χώρο η κυκλοφορία ενός βιβλίου μιας έγχρωμης συγγραφέως, η οποία ταυτόχρονα είναι και διακεκριμένη Πανεπιστήμων. Το βιβλίο έχει το ιδιαίτερο χρώμα της νέγρικης ψυχής, όπου η στέρηση της ελευθερίας φέρνει ντροπή και εξαθλίωση...

Ο μύθος πλέκεται στο Κεντάκυ στα μέσα του περασμένου αιώνα, με κεντρικό πρόσωπο μια νεαρή γοητευτική, Αγαπημένη, που αναστατώνει την κοινότητα των σκλάβων με την παρουσία της. Οι ήρωες, μαύροι, παράξενοι, απελπισμένοι, ζουν και παλεύουν σε μια ατμόσφαιρα πάθους και ερωτισμού. Η μοντέρνα και γλαφυρή γραφή, όπως αποδίδεται από την πετυχημένη μετάφραση, συμπληρώνει την ομορφιά αυτού του βιβλίου.Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου

Αδριανού 3,  154 51 Ν. Ψυχικό

Τ 210 646 3888 - 210 646 3263 F 

info@elbi.gr  www.elbi.gr,


ΤΙΤΛΟΣ: «Τότε που το νερό πολεμούσε τη φωτιά»
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Λιλή Μαυροκεφάλου
ΕΙΔΟΣ: Μυθιστόρημα μυθολογίας
ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ: Εκδ. « Momentum - Μπατσιούλας»

Σε χρόνους παμπάλαιους, στην ομίχλη της προϊστορίας, περιτριγυρισμένο από τον ωκεανό, όπου ο πλούτος, τα λαμπερά παλάτια κι οι ναοί και τα θαύματα της τεχνολογίας - να η μία όψη της Ατλαντίδας. Στη σκοτεινή της πλευρά επικρατούν οι κατακτητικοί πόλεμοι, οι σκλάβοι, η αδικία και η απληστία.

Ο μύθος της Ατλαντίδας αλλά και η πάλη του Κρόνου να κρατηθεί στην εξουσία και η επικράτηση του Δία: Η Τιτανομαχία.: Ηφαίστεια ξερνούν λάβα, τα κύματα της θάλασσας, βουνά. «Πολεμάνε μανιασμένα η φωτιά και το νερό ποιο να πρωτοχαλάσει τη στεριά»?


Ένα συναρπαστικά δοσμένο μυθιστόρημα που θα γοητεύσει νέους και μεγάλους!!Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου

Αδριανού 3,  154 51 Ν. Ψυχικό

Τ 210 646 3888 - 210 646 3263 F 

info@elbi.gr  www.elbi.gr,


ΤΙΤΛΟΣ: «Η αγάπη»
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Λέο Μπουσκάλια
ΕΙΔΟΣ: Μελέτη πνευματικού προβληματισμού
ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ: «Γλάρος»

Ο συγγραφέας εξετάζει το φαινόμενο της αγάπης σε σχέση με την καθημερινή, ανθρώπινη ζωή. Κατανοεί τις συγχύσεις και τις καταπιέσεις του σύγχρονου ανθρώπου και πιστεύει ότι η αγάπη είναι η απαραίτητη δημιουργική δύναμη για οποιαδήποτε αλλαγή. Εντοπίζει και καταγράφει τα εμπόδια που υψώνονται μπροστά στην αγάπη, ενώ προτείνει τρόπους για να πέσουν τα τείχη αυτά. Δίνει νέο δυναμισμό στην έννοια της αγάπης τονίζοντας ότι δεν είναι απλά ένας δρόμος ή μια φιλοσοφία, αλλά η ίδια η συμμετοχή στην καθημερινή ροή της ζωής.Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου

Αδριανού 3,  154 51 Ν. Ψυχικό

Τ 210 646 3888 - 210 646 3263 F 

info@elbi.gr  www.elbi.gr


ΤΙΤΛΟΣ: Ο Άγιος Λουκάς της Κριμαίας και ο Αλβέρτος Σβάιτσερ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Γιώργος Κ. Παπαγεωργίου
ΕΙΔΟΣ: ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Στον κόσμο που ζούμε χρειαζόμαστε την προβολή προτύπων! Και σαν τέτοια προβολή έρχεται το εξαιρετικά τεκμηριωμένο και εμπνευστικό αυτό βιβλίο, το οποίο προλογίζει ο Μητροπολίτης Αργολίδος π. Νεκτάριος Αντωνόπουλος..

Ο συγγραφέας, όπως γράφει, ασχολήθηκε με ανθρώπους «που προσπάθησαν να αλλάξουν την πραγματικότητα του κόσμου στον ζούσαν, κυρίως γιατί δεν μπορούσαν να ανεχθούν την αδικία των κοινωνιών και τη δυστυχία των συνανθρώπων τους. «Προικισμένοι με μεγάλες αρετές, σωματικές και πνευματικές, έζησαν σε εποχές που οι περιστάσεις τους οδήγησαν σε μεγάλες αποφάσεις και σε εξαιρετικές πράξεις. Αυτοί αποτέλεσαν με τη ζωή τους τούς σηματωρούς φάρους που μπορούν να φωταγωγούν τις επιδιώξεις μας. Έδωσαν παραδείγματα ακραίας τόλμης, ανιδιοτέλειας, εργατικότητας, ικανότητας, συνέπειας. Άσκησαν την αγάπη στην πράξη και ξεπέρασαν τον μέσο άνθρωπο που ελαύνεται από την εγωιστική του ιδιοτέλεια σε βαθμό που μπορούν να αποτελούν κριτήριο της δικής μας μετριότητας και ανεπάρκειας».

Ο Βαλεντίνο Βόινο-Γιασενέτσκι (μετέπειτα Άγιος Λουκάς της Κριμαίας- ο οποίος έζησε κατά την περίοδο της επικράτησης του σταλινισμού στη Ρωσία) και ο Αλβέρτος Σβάιτσερ γεννήθηκαν περίπου την ίδια εποχή (1875 ο δεύτερος και 1877 ο πρώτος. Η ζωή και τα έργα τους περιγράφονται λεπτομερώς στο βιβλίο αυτό. Βίοι παράλληλοι, λοιπόν. Ακόμα και στην οικογενειακή τους ζωή ? και οι δυο έκαναν οικογένεια.

Αυτό όμως που είχαν κοινό, μεταξύ όλων των άλλων, ήταν ο μεγάλος σκοπός που έχει προτεραιότητα! ?Και ο μεγάλος σκοπός ήταν για μεν τον Σβάιτσερ η δημιουργία και η λειτουργία του νοσοκομείου στην Αφρική, η αφιέρωση στην προσφορά στους Αφρικανούς του Γκαμπόν, για δε τον άγιο Λουκά η αφιλοκερδής ιατρική προσφορά στον άρρωστο και η επιστημονική έρευνα, αλλά κυρίως η ομολογία της πίστης του και στήριξη του λαού απέναντι στο αθεϊστικό καθεστώς και το συνεπαγόμενο μαρτύριο.» - τονίζει ο συγγραφέας.

Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου

Αδριανού 3,  154 51 Ν. Ψυχικό

Τ 210 646 3888 - 210 646 3263 F 

info@elbi.gr  www.elbi.gr,


ΤΙΤΛΟΣ: Ο προφήτης
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Χαλίλ Γκιμπράν
ΕΙΔΟΣ: ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ - ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ - ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ
ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ: ΠΑΤΑΚΗΣ

Εκατομμύρια άνθρωποι σ' όλο τον κόσμο ανταποκρίθηκαν στο μήνυμα του Χαλίλ Γκιμπράν, που περιέχεται στο αριστούργημά του, "Ο προφήτης", γιατί βρήκαν σ' αυτό την έκφραση των πιο βαθειών πόθων της ψυχής του ανθρώπου.

Ο Γκιμπράν ήξερε να γράφει αιώνιες αλήθειες, με τρόπο που κάνει τον αναγνώστη να νοιώθει ότι περιδιαβάζει σ' ένα ήσυχο δάσος ή λούζεται σ' ένα δροσερό ποταμάκι, ηρεμεί την ψυχή. Αλλά ήξερε να γράφει και με τον πυρσό και να καίει σαν τη φωτιά.

Γεννήθηκε, ο κοσμοαγάπητος αυτός ποιητής, στο Μπεχάρι του Λιβάνου, το 1883. Μετά τις σπουδές του στο Παρίσι, εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη, όπου και πέθανε το 1931, σε ηλικία μόλις 48 χρόνων.

Από μικρός είχε ιδιαίτερη επίδοση στη ζωγραφική, την πλαστική και το γράψιμο. Στο Παρίσι σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών, με δάσκαλο τον μεγάλο γλύπτη Αύγουστο Ροντέν, ο οποίος τελικά εκτίμησε τόσο τη ζωγραφική του ώστε τον επέλεξε για να του δημιουργήσει την αυτοπροσωπογραφία του.

?Ο προφήτης? αποτελεί μια υπέροχη σύνθεση από ποιητικές παραβολές, που εξετάζουν όλες τις πλευρές των σχέσεων ανάμεσα στους ανθρώπους. Ο ποιητής αναζητά την ορθή εκδήλωση του συναισθήματος, της σκέψης και της δράσης στον άνθρωπο, που θα του επιτρέψει να ζήσει ευτυχισμένα τη γήινη ζωή του, χωρίς ν' αδικεί και αδικιέται, να καταστρέφει και να καταστρέφεται. Αναζητά την ενότητα ανάμεσα σ' όλους τους ανθρώπους, και την ενότητα ανάμεσα στον άνθρωπο, τη φύση, και "τα πάντα της ζωής".

Πρόκειται για μια ποιητική Κοσμοθεωρία ή φιλοσοφία της ζωής, δοσμένη με λυρισμό και διακοσμημένη με την ιδεαλιστική ζωγραφική του ίδιου.

Ο Κλώντ Μπράντον, που τον γνώρισε προσωπικά, τον περιγράφει έτσι: "μελαχρινός, κορμί μικροκαμωμένο, αλλά σταθερό και δυνατό, πρόσωπο γεμάτο ευαισθησία , αυστηρός, αλλά χωρίς τίποτα το ασκητικό, σεμνός, μετριόφρονας, χωρίς φιλοδοξία."

Θα χαρούμε εμείς τώρα στον " Προφήτη" μια ζωντανή, δημιουργική και καρποφόρα πνευματική συνάντηση, με τον άφραστα λυρικό αυτό ποιητή...

Όπως και η Θεανώ Ζαμπέλα που τον αγάπησε τόσο πολύ και μας τον ξαναέδωσε με τόση ευαισθησία και λυρισμό.

Η καθημερινή σας ζωή είναι ο ναός σας και η θρησκεία σας. Όταν μπαίνετε σ' αυτήν, πάρετε μαζί σας όλο τον εαυτό σας. σ. 12

Κι αν θα ξέρατε για το Θεό, δεν θα λύνατε πια γρίφους. Καλύτερα να κοιτάξετε γύρω σας και θα δείτε το Θεό να παίζει με τα παιδιά σας. σ.125

Ο σωστός δεν είναι πάντα αθώος για τις πράξεις του κακού. κι ο άνθρωπος με τα καθαρά χέρια δεν είναι χωρίς ευθύνη για τα καμώματα του εγκληματία?.

Κι εσείς δικαστές, που θα? σασταν δίκαιοι,
Τι κρίση βγάζετε για κείνον που ?ναι ειλικρινής στη σάρκα κι όμως κλέφτης στο πνεύμα;
Τι τιμωρία επιβάλλετε σε κείνον που σκοτώνει τη σάρκα κι όμως είναι σκοτωμένη η ίδια του η ψυχή;
σ. 79.

Όταν προσεύχεστε, υψώνεστε και συναντάτε στον αέρα εκείνους που προσεύχονται την ίδια εκείνη ώρα, και τους οποίους δεν μπορείτε να συναντήσετε παρά μόνο στην προσευχή. σ.112

Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου

Αδριανού 3,  154 51 Ν. Ψυχικό

Τ 210 646 3888 - 210 646 3263 F 

info@elbi.gr  www.elbi.gr,              


Αρχείο Βιβλιο-παρουσιάσεων>>

 
 
Ειδήσεις για όλους | Θέματα | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία