ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο
     

ΟΡΕΙΝΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ "ΛΕΥΚΟ" ΦΟΝΤΟ: Παρνασσός - Όλυμπος - Παγγαίο - Φαλακρό Όρος - Μαίναλο

  << Επιστροφή στο χάρτη

Η μαγεία της θέας ενός χιονισμένου βουνού είναι ασύγκριτη. Και η Ελλάδα προσφέρει στους ταξιδιώτες ικανοποιητικές επιλογές για χειμερινές αποδράσεις λόγω του πλούσιου γεωμορφολογικού της "σχεδιασμού". Περιηγηθείτε με το walking - greece στις top ορεινές διαδρομές της πατρίδας μας...

Παρνασσός
Διαδρομές μαγευτικές, σε σχετικά μικρή απόσταση από την Αθήνα, προσφέρει ο Παρνασσός. Η δε αθέατη πλευρά του, η Άνω Σουβάλα αποτελεί "κρυφή" ταξιδιωτική εμπειρία για τους μυημένους. Η Άνω Σουβάλα ήταν το παλιό χωριό, οι κάτοικοι του οποίου αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1870 και να κατέβουν προς τον κάμπο όπου και εγκαταστάθηκαν δημιουργώντας το νέο χωριό Κάτω Σουβάλα, το σημερινό Πολύδροσο.

Όλυμπος
O Όλυμπος προκαλούσε ανέκαθεν δέος. Στην αρχαιότητα, τον αποκάλεσαν «βουνό των Θεών». Άκρως επιβλητικός στην όψη, απόκρυμνος μα συνάμα μεγαλοπρεπής, ο τεράστιος ορεινός όγκος του Ολύμπου «απλώνεται» στο νομό Πιερίας. Η εξερεύνησή του αποτελεί υπέρτατη πρόκληση για κάθε πεζοπόρο.

 

Παγγαίο
Ο ορεινός όγκος του Παγγαίου, μήκους 40 χλμ. και πλάτους 20χλμ, εισέρχεται στους νομούς Καβάλας και Σερρών. Μερικές από τις ψηλότερες και σημαντικότερες κορυφές του είναι το Μάτι – με υψόμετρο 1956μ - το Δίκορφο ή Τρίκορφο – με υψόμετρο 1940μ - ο Βοσκός, ο οποίος βρίσκεται σε υψόμετρο 1858 μέτρων και το Αυγό, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 1835 μέτρων.

Φαλακρό Όρος
Το Φαλακρό Όρος λόγω του όγκου και της έκτασης που καταλαμβάνει προσφέρει στους ορειβάτες μια μεγάλη ποικιλία ορειβατικών διαδρομών που μπορούν να καλύψουν κάθε απαίτηση. Πιο όμορφη, πιο δημοφιλής αλλά και πιο επίπονη απ' όλες είναι χωρίς αμφιβολία αυτή που οι ντόπιοι ορειβάτες ονομάζουν "Διάσχιση του Φαλακρού". Και οι λόγοι που θεωρείται τέτοια είναι πολλοί. Αυτός που θα την επιχειρήσει θα συναντήσει τα ομορφότερα σημεία του βουνού, θα κατακτήσει τις ψηλότερες κορυφές του, θα έχει καλύψει μια μεγάλη υψομετρική διαφορά 1800 μέτρων και θα αποκτήσει μια συνολική άποψη της μορφολογίας όχι μόνο του βουνού αλλά και της γύρω περιοχής.

Μαίναλο
Ο ορεινός όγκος του Μαινάλου στην Πελοπόννησο εκτείνεται από το Λεβίδι, τη Βυτίνα και τη Τρίπολη μέχρι και τη Δημητσάνα και τη Στεμνίστα, το αποκαλούμενο και Δυτικό Μαίναλο. Στο σύνολο του ορεινού όγκου, συναντάμε μεταξύ άλλων αλεπούδες, ερπετά και αγριογούρουνα. Το μεγαλύτερο μέρος του Μαινάλου καλύπτεται από έλατα, αλλά και χαμηλή βλάστηση σε αρκετές περιοχές, ενώ τα πλατάνια συντροφεύουν τα ποτάμια, τα ρυάκια και τις πηγές του.



    << Επιστροφή στο χάρτη
     
Ειδήσεις για όλους | Θέματα | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία