ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο
     

Κατάβαση φαραγγιών και άλλες δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού προσελκύουν επισκέπτες στο Πήλιο

Κείμενο Ε.Σοφιανού

  << Επιστροφή στο χάρτη

Κατάβαση φαραγγιών, καταρρίχηση, εναέρια διαδρομή (flying fox), αλλά και πεζοπορία, ιππασία, καγιάκ θαλάσσης, τοξοβολία και ορεινή ποδηλασία είναι μόνο ορισμένες από τις δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού που αναδεικνύονται ολοένα και περισσότερο στο Πήλιο, κερδίζοντας την προτίμηση των επισκεπτών της περιοχής που επιλέγουν κάτι διαφορετικό για τη διαμονή τους. Μάλιστα, στο ανατολικό Πήλιο, εταιρείες δραστηριοποιούνται στον κλάδο των δραστηριοτήτων εναλλακτικού τουρισμού, με αποτέλεσμα την τελευταία διετία να έχει εκδηλωθεί μια δυναμική και ανάπτυξη αυτών των "αντισυμβατικών" δράσεων αναψυχής, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης. "Άνοιξαν περισσότερα καταλύματα και γενικότερα η δραστηριότητα στο Πήλιο, όπως ο περιπατητικός τουρισμός, η κατάβαση φαραγγιών, το κανόε- καγιάκ, έχουν δώσει ένα τόνο που δεν αφορά μόνο τα Σαββατοκύριακα" υπογράμμισε.


Το Πήλιο διαθέτει μεγάλο αριθμό μονοπατιών που είναι ιδανικά για περιπατητικό, ιππικό και ποδηλατικό τουρισμό, ήπιας μορφής, γεγονός που συμβάλλει στην αύξηση των επισκεπτών στην περιοχή. Σ' αυτή τη θετική εξέλιξη συνέβαλαν οι προσφορές των ξενοδοχείων και τα ελκυστικά, τουριστικά οικογενειακά πακέτα, σημείωσε. Το μεγαλύτερο ποσοστό των επισκεπτών προήλθε από την εσωτερική αγορά και έντονο παραμένει το ενδιαφέρον τουριστών από ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία και η Ιταλία για το Πήλιο. Πέραν των χαρτογραφημένων μονοπατιών του Πηλίου, τα φαράγγια του στην Τσαγκαράδα και οι υπόλοιπες δραστηριότητες που προσφέρονται στην περιοχή, μέσω εταιρειών που εξειδικεύονται στο πεδίο του εναλλακτικού τουρισμού, αποτελούν ένα σημαντικό παράγοντα στην αύξηση της τουριστικής κίνησης.

 


Για όσους αντιμετωπίζουν με δισταγμό και επιφύλαξη το ενδεχόμενο κατάβασης φαραγγιών, η Νατάσα Ρεμπάτη, εργαζόμενη σε ταξιδιωτικό γραφείο που εξειδικεύεται στην παροχή τέτοιων δραστηριοτήτων, δίνει τη λύση. Σύμφωνα με την κ. Ρεμπάτη, οι ενδιαφερόμενοι, αλλά και όσοι έχουν την περιέργεια να ακολουθήσουν τους πιο...τολμηρούς της παρέας ή της οικογένειάς τους, λαμβάνοντας τις κατάλληλες προφυλάξεις και με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών ξεκινούν την κατάβαση στο φαράγγι που θα επιλέξουν (τα φαράγγια της Τσαγκαράδας είναι του Μυλοποτάμου και της Φακίστρας, έχουν πλούσια βλάστηση και καθένα απ' αυτά καταλήγει σε πολύ όμορφες παραλίες).


Η κατάβαση φαραγγιών αφορά τη διάσχισή τους, ακολουθώντας την πορεία των υδάτων και προσπερνώντας κάθε εμπόδιο με τεχνικά μέσα. Η δραστηριότητα συνδυάζει περπάτημα εκτός μονοπατιού ή μέσα στο νερό, βουτιές στο νερό, κολύμπι και κατάβαση με σχοινί σε καταρράκτες. Όσο δύσκολη και αν φαντάζει, η κατάβαση φαραγγιών είναι μια δραστηριότητα που απευθύνεται σε μικρά παιδιά και ενήλικες (από 11 ετών με συνοδεία γονέων μέχρι και 60 ετών). Η συγκεκριμένη δραστηριότητα παρέχεται μεμονωμένα ή σε συνδυασμό με άλλες που εντάσσονται σε τουριστικό πακέτο. Η Τσαγκαράδα είναι ένα ιδιαίτερο χωριό, σημείωσε η κ. Ρεμπάτη και προσκάλεσε όσους επιθυμούν να την επισκεφθούν, να την "περπατήσουν". Είναι ένα αραιοκατοικημένο χωριό, αποτελείται από τέσσερις συνοικίες, σε κάθε μία από τις οποίες υπάρχει και μία πλατεία. Για να γνωρίσει κάποιος την Τσαγκαράδα πρέπει να την περπατήσει, να δει τα παλιά παραδοσιακά σπίτια, τα γεφυράκια πάνω από τις ρεματιές και να απολαύσει τη θέα του πλούσιου -σε φυσικό κάλλος- τοπίου.    << Επιστροφή στο χάρτη
     
Ειδήσεις για όλους | Θέματα | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία