ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εξαγορά αλυσίδας ελληνικών εστιατορίων στη Νότια Αφρική

Γιοχάνεσπουργκ.- 10 Αυγούστου 2018

Η Spur Corporation ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της με εστιατόρια, εξαγοράζοντας το 51% από την γρήγορα αναπτυσσόμενη αλυσίδα εστίασης, Nikos Coalgrill Greek (ΝΙΚΩΣ). Τα Nikos για την ώρα είναι 6 στον αριθμό και 4 ακόμη αναμένεται να ανοίξουν τους επόμενους μήνες. Το πρώτο τους κατάστημα άνοιξε στο Durban North τον Μάρτιο του 2017 και τα δύο πρόσφατα εστιατόρια άνοικαν στο Sandton και στο Randpark Ridge τον Απρίλιο φέτος. Τα υπόλοιπα καταστήματα είναι σε Ballito, Fourways και Pretoria East. Στην ανακοίνωση προς τους μετόχους της, η Spur ανέφερε ότι θα αποκτήσει το 51% από τα ιδρυτικά μέλη Πίτερ (Peter), Νικολέττα (Nicolette) και Νικόλας (Nicholas), Τριανταφύλλου (Triandafillou) και Πάνο Οικονόμου (Pano Economou), οι οποίοι θα διατηρήσουν ισορροπία ως προς τις μετοχές και θα συνεχίσουν να λειτουργούν την επιχείρηση με την υποστήριξη από τους ειδκούς franchising της Spur. Η Spur Corporation θα έχει την επιλογή να αποκτήσει και ένα επιπρόσθετο 19% μετά από τρία χρόνια. «Πιστεύουμε ότι το ?Nikos Coalgrill Greek? έχει την προοπτική να επεκταθεί σε περί τα 50 εστιατόρια ανά την χώρα τα επόμενα 5 χρόνια», δήλωσε ο CEO της Spur Corporation, Pierre van Tonder. «Είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να διατηρήσουμε τις υπηρεσίες και την εμπειρία των ιδρυτών που έχουν πάθος με τα ?Nikos ? και το παραδοσιακό ελληνικό φαγητό», πρόσθεσε. Η Spur, επεσήμανε, ως μητρική πολλών εστιατορίων, έχει την εμπειρία στην κτήση και στην επέκταση εξειδικευμένων ιδεών στην εστίαση. «Η πιο πρόσφατη εξαγορά μας, τα ?Rocomamas?, έχουν αυξηθεί από 5 καταστήματα όταν αγοράσαμε την επιχείρηση αυτή το 2015 σε 64 ανά την χώρα και άλλα 6 εκτός Νότιας Αφρικής», επεσήμανε. Τα «Nikos» έχουν άλλωστε αποκτήσει ήδη κοινό μεταξύ των νέων Νοτιοαφρικανών και γρήγορα γίνονται δημοφιλές σημείο συνάντησης όπως τα «Rocomamas». Το μενού τους περιλαμβάνει μία σειρά από αγαπημένα ελληνικά πιάτα, όπως σουβλάκι και γύρο, ενώ η αλυσίδα έχει αρχίσει να ογκώνει την φήμη της για τα πολύχρωμα και εύγεστα cocktails. Ιδιαίτερα ξεχωριστός είναι και ο σχεδιασμός των εστιατορίων. Δεν υπάρχουν δύο πανομοιότυπα καταστήματα, υπάρχει άπλετος χώρος στο εσωτερικό που «δένει» με το μπλε χρώμα και το ξύλο. Πηγή Business Tech

Στην Εταιρεία-κοράκι doBank S.p.A ανατέθηκε απο τις τέσσερις μεγαλύτερες Ελληνικές τράπεζες, η... διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 1,8 δισ. ευρώ

Αθήνα.- 2 Αυγούστου 2018

Οι τέσσερις συστημικές Τράπεζες (Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς) προέβησαν στη σύναψη μιας καινοτόμου για τα διεθνή δεδομένα συμφωνίας συνεργασίας με την κορυφαία εξειδικευμένη διαχειρίστρια εταιρία δανείων doBank S.p.A.(doBank), όπως ανακοινώθηκε. Η συμφωνία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Eurobank, καταρτίσθηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής των Ελληνικών συστημικών Τραπεζών για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τους και για την προστασία της βιωσιμότητας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων με στόχο την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Η doBank θα υποστηρίξει τις τέσσερις συστημικές Τράπεζες με την αποκλειστική διαχείριση κοινών μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων που αφορούν περισσότερες από 300 ελληνικές ΜμΕ συνολικής κατά προσέγγιση ονομαστικής αξίας 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, διευκολύνοντας την εξεύρεση αποτελεσματικών και βιώσιμων λύσεων αναδιάρθρωσης, όπου αυτό είναι εφικτό. Η εν λόγω συνεργασία, αξιοποιώντας και την πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία της doBank στη διαχείριση δανείων, αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην εξυγίανση των ΜμΕ και στη βελτίωση του δείκτη ανακτησιμότητας των σχετικών δανειακών ανοιγμάτων. Τα ανωτέρω θα επιτευχθούν με τη μετάθεση του βάρους στην ενίσχυση της συνεργασίας των δανειοληπτών, στην εφαρμογή αποτελεσματικών στρατηγικών αναδιάρθρωσης, στην επιτάχυνση της λήψης και υλοποίησης των σχετικών με τη διαχείριση των δανείων αποφάσεων, αλλά, δυνητικά, και στην προσφορά πρόσβασης σε νέες πηγές χρηματοδότησης για τις βιώσιμες ΜμΕ. Η doBank, αναφέρεται στην ανακοίνωση, διαθέτει πολύ μεγάλη εμπειρία στην παροχή υπηρεσιών διαχείρισης δανείων, η ονομαστική αξία των οποίων ανέρχονταν στα τέλη Μαρτίου 2018 κατά προσέγγιση στα 88 δισεκατομμύρια ευρώ. Η doBank είναι ανεξάρτητη διαχειρίστρια εταιρία πιστώσεων, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Μιλάνο με χρηματιστηριακή αξία άνω των 800 εκατομμυρίων ευρώ και ευρεία πελατειακή βάση, η οποία αποτελείται από κορυφαίες τράπεζες και επενδυτές. Η doBank, κατόπιν της ολοκληρώσεως της σχετικής διαδικασίας με την Τράπεζα της Ιταλίας και την Τράπεζα της Ελλάδος, εγκατέστησε υποκατάστημα στην Ελλάδα, έχοντας λάβει άδεια από τις αρμόδιες Εποπτικές Αρχές. Η συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των τεσσάρων συστημικών Τραπεζών και της doBank καταρτίσθηκε κατόπιν της ολοκλήρωσης διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας, με διαφανή και αξιοκρατικά κριτήρια, στην οποία έλαβαν μέρος περισσότερες από τριάντα υποψήφιες εταιρίες. Αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο και είναι το αποτέλεσμα λεπτομερούς σχεδιασμού και πρωτοπόρου συνεργασίας μεταξύ των τεσσάρων συστημικών Τραπεζών, με την υποστήριξη της διεθνούς εταιρίας συμβούλων στρατηγικής Oliver Wyman. Η διεθνής δικηγορική εταιρία White & Case ενήργησε ως νομικός σύμβουλος των Τραπεζών επί ζητημάτων αγγλικού δικαίου και η δικηγορική εταιρεία Κουταλίδη ως νομικός σύμβουλος επί ζητημάτων ελληνικού δικαίου.

Ο Τραμπ κλιμακώνει τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας

Oυάσιγκτον/Πεκίνο.-(19 Ιουνίου 2018)

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να επιβάλλει νέους δασμούς ύψους 10% σε προϊόντα που εισάγονται στις ΗΠΑ από την Κίνα, συνολικής αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κλιμακώνοντας τον εμπορικό πόλεμο ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και το Πεκίνο. Σε ανακοίνωσή του, ο Τραμπ γνωστοποίησε ότι ζήτησε από τον εκπρόσωπο της αμερικανικής κυβέρνησης για το διεθνές εμπόριο (USTR) να καταρτίσει κατάλογο των κινεζικών προϊόντων στα οποία θα επιβληθούν οι νέοι δασμοί. Πρόσθεσε ότι η κίνηση αυτή θα γίνει σε αντίποινα για την απόφαση της Κίνας να επιβάλλει δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα αξίας 50 δισεκ. δολαρίων. «Αφού ολοκληρωθεί η νομική διαδικασία, αυτοί οι δασμοί θα τεθούν σε εφαρμογή εάν η Κίνα αρνηθεί να αλλάξει τις πρακτικές της, κι επίσης εάν επιμείνει να προχωρήσει στην εφαρμογή των νέων δασμών που ανακοίνωσε πρόσφατα», συνέχισε ο Τραμπ. Οι δασμοί θα επιβληθούν «για να ενθαρρυνθεί η Κίνα να αλλάξει τις άδικες πρακτικές της και να ανοίξει την αγορά της στα αμερικανικά προϊόντα», επέμεινε ο αμερικανός πρόεδρος σε μια ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του.

H Kίνα θα «αντιδράσει σθεναρά»

Η Κίνα θα αντιδράσει λαμβάνοντας «ποιοτικά» και «ποσοτικά» ανάλογα μέτρα εάν η κυβέρνηση των ΗΠΑ δημοσιεύσει νέο κατάλογο κινεζικών προϊόντων στα οποία θα επιβληθούν δασμοί, διεμήνυσε το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου. Το υπουργείο επέμεινε σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του πως θα λάβει μέτρα και θα «ανταποδώσει σθεναρά» τυχόν νέους δασμούς. «Εάν οι ΗΠΑ χάσουν την κοινή λογική και δημοσιοποιήσουν έναν κατάλογο (νέων προϊόντων στα οποία θα επιβληθούν δασμοί), η Κίνα θα έχει την υποχρέωση να υιοθετήσει έναν συνδυασμό ποσοτικών και ποιοτικών μέτρων σε αντίποινα», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας. Το Πεκίνο αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο σε ένα δελτίο Τύπου του Λευκού Οίκου στο οποίο ο Τραμπ απελεί να επιβάλλει νέους δασμούς 10% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων που εισάγει η χώρα του. Ο Τραμπ έκανε λόγο για ένα μέτρο αντίποινων στην απόφαση της Κίνας να αυξήσει τους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα αξίας 50 δισεκ. ευρώ που εισάγει.

AΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία