ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
AΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Άλισον Φίλιξ, η «βασίλισσα» των Παγκοσμίων πρωταθλημάτων

Λονδίνο - 17 Aυγούστου 2017

Η ομάδα σκυταλοδρομίας 4x400μ γυναικών των ΗΠΑ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του αγωνίσματος στο φινάλε του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου στο Λονδίνο. Με την Άλισον Φίλιξ στην ομάδα που πρόσθεσε ένα ακόμη μετάλλιο στην κατοχή της στη διοργάνωση, οι ΗΠΑ πρώτευσαν με 3:19.02 που είναι και η κορυφαία εφετινή επίδοση στον κόσμο. Δεύτερη τερμάτισε η Βρετανία με 3:25.00 και τρίτη η Πολωνία με 3:25.41. Η κάτοχος του τίτλου Τζαμάικα δεν κατάφερε να τερματίσει, αφού τραυματίστηκε η 2η δρομέας της, Ανέισα ΜακΛάγκλιν.

Μετά την σκυταλοδρομία 4χ400μ γυναικών, η Άλισον Φίλιξ ως μέλος της ομάδας, αύξησε τον αριθμό των μεταλλίων που κατέχει στη διοργάνωση και δεν αποκλειεται στο μέλλον να τα κάνει αόμη πρισσότερα.

Η Αμερικανίδα σπρίντερ, έφθασε πλέον τα 16 μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα, τα περισσότερα από κάθε άλλο αθλητή ή αθλήτρια στην ιστορία, και συγκεκριμένα 11 χρυσά, 3 ασημένια και 2 χάλκινα. Την ακολουθούν δύο Τζαμαϊκανοί αθλητές, που όμως έχουν ολοκληρώσει την καριέρα τους. Ο Γιουσέιν Μποολτ, ο οποίος έχει 14 μετάλλια (11 χρυσά, 2 ασημένια και 1 χάλκινο) και η Μέρλιν Ότι με τον ίδιο αριθμό (3 χρυσά, 4 ασημένια και 7 χάλκινα).

Παράληλα η Φίλιξ, έπιασε τον Μπολτ και στον αριθμό των χρυσών μεταλλίων όπου προηγείτο μέχρι τώρα, αφού έχουν πλέον από 11.



AΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία