ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
AΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Cosmogym 2016

Αθήνα - 03/06/16

Ένα μοναδικό αθλητικό γεγονός θα διοργανωθεί από τις 21 έως και τις 26 Ιουνίου, στο Ολυμπιακό Κέντρο Πυγμαχίας ?Γιώργος Στεφανόπουλος?. Συνολικά, 6.380 αθλητές και αθλήτριες θα παρουσιάσουν μοναδικά προγράμματα ?γυμναστικής για όλους? στο ?Cosmogym 2016?.

O τεράστιος αριθμός συμμετοχών καθιστά τη διοργάνωση ως μία από τις μεγαλύτερες που φιλοξενούνται σε κλειστή εγκατάσταση, στην Ευρώπη. Το ?Cosmogym 2016? διεξάγεται υπό την αιγίδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, του Δήμου Περιστερίου και διοργανώνεται από το αθλητικό σωματείο ΑΠΕ Γιτάνη.

Οι αγώνες είναι αφιερωμένοι στα Special Οlympics και στο πλαίσιο αυτό θα διεξαχθούν παράλληλα και οι Πανελλήνιοι Αγώνες Ρυθμικής Γυμναστικής Special Olympics με συμμετοχές απ? όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, με τη διοργάνωση θα παρουσιαστεί η διαδραστική παραγωγή της ΕΘΝΟΑ «Στιγμές της Αρχαίας Ολυμπιακής μας Ιστορίας», όπως αυτές παρουσιάζονται στο εκπαιδευτικό βιβλίο της ΕΘΝΟΑ, «Αξίες Ολυμπιακές: Από την Ολυμπία? προς όλο τον κόσμο! Ένα μαγικό ταξίδι!» που έχει γράψει η Ιλεάνα Κλοκώνη. Η αφήγηση των ιστοριών θα γίνει από Ελληνες Ολυμπιονίκες, ενώ ταυτόχρονα θα διαδραματίζονται σχετικά χορευτικά και καλλιτεχνικά δρώμενα, την παρουσίαση των οποίων έχει αναλάβει η χάλκινη Ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής, Εύα Χριστοδούλου.

?Είναι ένας ωραίος τρόπος να μάθει ο κόσμος κάποιες άγνωστες πτυχές ιστοριών των Ολυμπιακών Αγώνων, τόσο των αρχαίων όσο και των σύγχρονων. Η ιστορία της Καλλιπάτειρας είναι μία από αυτές που επιλέξαμε να παρουσιάσουμε στο Cosmogym 2016. Όλοι ξέρουν ποια είναι, όμως δεν γνωρίζουν όλοι πώς κατάφερε να παρακολουθήσει από κοντά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ δεν επιτρεπόταν η παρουσία γυναικών.

Περιμένουμε να κλείσουν και κάποιοι χορευτές της Λυρικής Σκηνής για την παρουσίαση και όταν θα οριστικοποιηθούν τα ονόματά τους θα υπάρξει ενημέρωση?, είπε η Εύα Χριστοδούλου και επεσήμανε: ?Βασικός μας στόχος είναι να δείξουμε στο κοινό τις πραγματικές αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων, τη σημαντικότητα της συμμετοχής και όχι απαραίτητα της νίκης. Είναι μια παγκόσμια γιορτή και όχι ένα εμπορικό γεγονός?.

Μαζί με τους 6.380 αθλητές απ' όλη την Ελλάδα δηλώθηκαν και οι 310 προπονητές τους. Όλοι τους θα είναι παρόντες στην Ολυμπιακή εγκατάσταση του Περιστερίου και θα τη ζωντανέψουν με τα προγράμματά τους και τις μουσικές επιλογές τους.AΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία