ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
AΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συγκλονιστικές αποκαλύψεις τού προπονητή μπάσκετ, Τζορτζ Καρλ, για ντόπινγκ στο ΝΒΑ!

Πηγή: eurohoops.net - 28 Δεκεμβρίου 2016

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός αναφορικά με το ευαίσθητο θέμα του ντόπινγκ στο ΝΒΑ είναι ο Τζορτζ Καρλ στο τελευταίο του βιβλίο!

Ο έμπειρος προπονητής μιλάει ανοικτά για την ύπαρξη αναβολικών και καταδικάζει πρακτικές που χρησιμοποιούνται στη λίγκα ώστε οι παίκτες να αναπτύσσονται σωματικά και να ξεπερνούν τα προβλήματα τραυματισμών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Καρλ σε απόσπασμα του βιβλίου του: “Στο ΝΒΑ διαθέτουμε ένα πιο εξειδικευμένο τεστ για ντόπινγκ σε σχέση με το NFL (αμέρικαν φούτμπολ) και το MLB (μπέιζμπολ), για το οποίο πάντα καυχιόμασταν. Έχουμε θέμα αναβολικών πολύ διαφορετικό από αυτό που είχαμε πριν από 30 χρόνια. Και αυτό με ενοχλεί πολύ πιο πολύ από τους ηλίθιους που έχουν μπελάδες εξαιτίας των “μαλακών ναρκωτικών”.

Αναφέρομαι στα φάρμακα που βελτιώνουν την απόδοση όπως τα αναβολικά, τις αυξητικές ορμόνες κτλ. Είναι εμφανές πως κάποιοι από τους παίκτες ντοπάρονται. Πως κάποιοι παίκτες μεγαλώνουν και διατηρούνται λεπτοί και σε εξαιρετική κατάσταση; Πως επιστρέφουν από τους τραυματισμούς τόσο γρήγορα; Γιατί διάολε πάνε στην Γερμανία κάθε καλοκαίρι; Αμφιβάλλω πως είναι για την κουζίνα τους.

Το πιθανότερο είναι πως πάνε εκεί για τις πιο εξελιγμένες και δύσκολες να ανιχνευτούν στο αίμα ουσίες που διαθέτουν στην Ευρώπη για να βελτιώνουν την απόδοση. Δυστυχώς, φαίνεται πως πάντα τα τεστ για τα αναβολικά ήταν πιο πίσω από τα ίδια τα αναβολικά. Ο Λανς Άρμστρονγκ ποτέ δεν πιάστηκε ντοπέ. Νομίζω πως θέλουμε τους καλύτερους αθλητές να ξεχωρίζουν και όχι τους μεγαλύτερους, πιο πλούσιους κλέφτες που διαθέτουν τους καλύτερους επιστήμονες. Αλλά δεν ξέρω τι να κάνω για αυτό.”AΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία