Έχει γίνει πλέον σαφές στην κοινή γνώμη του τόπου μας, ότι απαιτείται το συντομότερο, αλλά, φυσικά, εν ευθέτω χρόνω, η παραπομπή στην ποινική Δικαιοσύνη πρωθυπουργών, υπουργών και προέδρων της «δημοκρατίας» για τους κακουργηματικούς νόμους, την εγκληματική νομοθεσία του υπερδανεισμού και της υπερφορολόγησης του λαού του τόπου. Ευθύνονται, οι μεν πρωθυπουργοί και υπουργοί για την ψήφιση αυτών των νόμων, οι δε πρόεδροι της «δημοκρατίας» γιατί συναίνεσαν σ’ αυτή την ψήφιση, αφού δεν προέβησαν στην «αναπομπή» (άρθρο 42 του Συντάγματος), αιτιολογημένα, αυτών των νομοσχεδίων, ως όφειλαν εκ συνταγματικού καθήκοντος. Έβαλαν όλοι τους την υπογραφή, για τη σημερινή καταστροφή της χώρας. Σε προσεχή σχόλιά μου, θα διερευνήσω και θα παραθέσω, τί συγκεκριμένο και τί…νεφελώδες, προβλέπουν επ’ αυτής της θεμελιώδους παραπομπής, «κάθαρσης» της τραγωδίας μας, στο καταστατικό τους και στις «πολιτικές θέσεις» τους, τα δύο αντίπαλα κόμματα της ΝΔ, κατά τη σειρά των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και της Χ.Α. (κι ας είναι «μέσα» σχεδόν οι μισοί βουλευτές της, από αποκλειστική επιθυμία του κ. Σαμαρά και της Ε.Ε.). Η ψήφιση των εγκληματικών αυτών νόμων, του υπερδανεισμού και της υπερφορολόγησης των πολιτών, απετέλεσε όπως αποδείχτηκε από τα αποτελέσματά τους, από την πράξη, καταστροφική ενέργεια κατά του λαού, της πατρίδας και του έθνους: Πρόκειται για προδοσία του λαού, για «έσχατη προδοσία».
- Για την ακατάσχετη ψευδολογία της δικομματικής κυβέρνησης και του προέδρου της «δημοκρατίας» πρωτοχρονιάτικα, που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, για δήθεν «ανάκαμψη της οικονομίας το 2014», θα καταδείξω με στοιχεία κατωτέρω: Το τερατώδες αυτής της ψευδολογίας.
Προηγουμένως θα επισημάνω, σε όσους παρακολουθούμε στην αγορά τις τιμές στο γάλα και στον καφέ, την εμφανή ύπαρξη «καρτέλ» στα δύο αυτά προϊόντα: Ακατέβατες οι τιμές στα προϊόντα αυτά, και αντίθετα, συνεχώς ανεβαίνουν, παρά την ύπαρξη «αποπληθωρισμού» στη χώρα.
- Όσο για τις μερικές ψωροεκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ (των 812 εκατ. ευρώ) πρωτογενές πλεόνασμα, που διαπιστώνεται με υπερηφάνεια από τους νταβατζήδες μας, βλαστημάμε τη μοίρα μας, αφού είναι το πλεόνασμα του αίματός μας, από την υπεραπομύζησή μας, την υπεραφαίμαξή μας, μέσα στους τρεις - τέσσερες τελευταίους μήνες, την υπερφορολόγηση του μέσου πολίτη, με (αναδρομικά, έτσι θέλουν οι νταβατζήδες μας), ΦΑΠ ’11, ΦΑΠ ’12, ΦΑΠ ’13, Φόρο Εισοδ. Φυσ. Προσώπων ’13, ΕΕΤΗΔΕ (κοινώς «χαράτσι»), ΕΕΤΑ (κοινώς «νέο χαράτσι»), Τελών Κυκλοφορίας ’14 (αν δεν πληρώσεις δεν κυκλοφορείς). Έ, πανηγυρίστε νταβατζήδες: Στύψατε τη λεμονόκουπα και βγάλατε «πλεονάζοντα χυμό»: Μπράβο σας, μεγάλο κατόρθωμα: Αλλά τώρα, αναγκαστικά, θα πετάξετε τη λεμονόκουπα…, φυσικά, σαν «άχρηστη», αφού δεν έχει πιά τίποτε να σας δώσει. Εσείς όμως, έχετε ήδη κολυμπήσει στη γαλανοπράσινη θάλασσα, στο βαθυγαλανοπράσινο πέλαγος των μιζών, των οικονομικών προνομίων και του πλουτισμού.
- Στοιχεία από τον ιστότοπο της «βουλής των Ελλήνων»: «ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ «ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ» (2014)
Ενημερωτικό σημείωμα για τα μέλη των αρμόδιων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών της Βουλής των Ελλήνων.
Οκτώβριος 2013. Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του εκπόνησε το παρόν σημείωμα…Το σημείωμα αυτό συζητήθηκε και εγκρίθηκε από την Επιστημονική Επιτροπή του Γραφείου σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 19/09/2013…
Η τρέχουσα δανειακή σύμβαση με την Τρόϊκα με όρους που περιλαμβάνονται στο «Μνημόνιο» λήγει το 2014. Τότε θα καταβληθεί η τελευταία δόση (βλ. Παράρτημα Ι). Από το β΄ εξάμηνο 2014 οι πόροι που διαθέτει η χώρα δεν θα επαρκούν για να καλύψει τις υποχρεώσεις προς πληρωμή των τόκων για τα δάνεια που έχει λάβει. Ειδικότερα, δεν θα επαρκεί το πρωτογενές πλεόνασμα (= περίσσευμα φόρων πάνω από τις δαπάνες) για την πληρωμή των τόκων. Κάπως απλά, η διαφορά μεταξύ τόκων και πρωτογενούς πλεονάσματος είναι το «δημοσιονομικό κενό»...
Όπως και να διαμορφωθεί τελικά, το «κενό» θα πρέπει να καλυφθεί, πράγμα που μπορεί να γίνει με νέο δανεισμό, μείωση των επιτοκίων και νέα μέτρα ή με ένα συνδυασμό όλων αυτών. Η κυβέρνηση αποκλείει νέα μέτρα…
Επισημαίνουμε ότι μια νέα δανειακή σύμβαση για το κλείσιμο του δημοσιονομικού κενού δίνει μόνο προσωρινή λύση για ένα-δύο χρόνια. Ουσιαστικά αναβάλλει την αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος που είναι ο όγκος του Δημόσιου Χρέους της χώρας…
Βασική παραδοχή μας είναι ότι το χρέος (και ο λόγος χρέους) δεν πρόκειται να τεθεί σε τροχιά μείωσης και να γίνει «βιώσιμο» ως το 2020 ή 2022 αποκλειστικά με εθνικές προσπάθειες αποταμίευσης (=δημιουργίας πρωτογενών πλεονασμάτων και ιδιωτικοποιήσεις)…
Το Δημόσιο Χρέος της χώρας εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο τέλος του 2013 σε 321 δις € ή 175.5% του ΑΕΠ. Το ΑΕΠ το 2013 εκτιμάται ότι θα μειωθεί δραματικά στα 183 δις €,…».
Δε χρειάζονται περισσότερα για τη θεμελίωση των ανωτέρω ισχυρισμών μου. Να μη σας κουράσω περισσότερο. Σε μελλοντικά σχόλιά μου θα παραθέσω και άλλα επίσης σημαντικά στοιχεία.
(*) Ο κ. Χαράλαμπος Τ. Γκόλιας, είναι:
- Φυσικός του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης 1959.
- Πολιτικός Μηχανικός του Ε.Μ.Πολυτεχνείου 1967.
- Διδάκτωρ φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών 2006.