Η   Ε λ λ η ν ι κ ή   Φ ω ν ή   σ ε   5 5   γ λ ώ σ σ ε ς
   G r e e k   V o i c e   i n   5 5   l a n g u a g e sΠάμε Σινεμά ; Οι ταινίες της εβδομάδας
 
ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΤΟΝΙΑ ΜΑΝΙΑΤΕΑ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
Θέατρο - Σινεμά    (click)   Μουσική    (click)  Αθλητισμός    (click)  Οικονομικά Θέματα    (click)
     
Από Κίνα, Τουρκία, Ρωσία, αλλά και από τον αραβικό κόσμο, το ενδιαφέρον για μια Χρυσή Βίζα της Ελλάδας Θεσσαλονίκη - Tού Σωτήρη Κυριακίδη - 22 Ιανουαρίου 2018.

 Μεγάλη κινητικότητα σημειώθηκε το 2017 ως προς το ενδιαφέρον ξένων πολιτών για την απόκτηση «Χρυσής Βίζας» στην ελληνική αγορά (σ.σ. πρόκειται για την άδεια διαμονής που διασφαλίζει σε πολίτες τρίτων χωρών η απόκτηση ακινήτων αξίας άνω των 250.000 ευρώ).

«Αυτό που παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια είναι ότι υπάρχει μεγάλο κύμα απόκτησης "Χρυσής Βίζας" (σ.σ πρόγραμμα Golden Visa Greece), με βασικό "παίκτη" την Κίνα, καθώς οι Κινέζοι αποβλέπουν στο να αποκτήσουν καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη» εξηγεί  ο εξειδικευμένος δικηγόρος Αλέξανδρος Βαρνάβας.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα, από το 2013, οπότε και ενεργοποιήθηκε το εν λόγω πρόγραμμα, η μεγαλύτερη κινητικότητα σημειώθηκε πέρυσι:«συνολικά μέχρι την 31η Δεκέμβρη 2017 είχαν δοθεί περίπου 2.300 άδειες σε βασικούς επενδυτές (σ.σ. χωρίς τα μέλη της οικογένειάς τους, για τα οποία εκδίδονται ξεχωριστές golden visas), οι 700 όμως από αυτές εκδόθηκαν μέσα στο 2017».

   Σημαντικά προνόμια σε μια ασφαλή χώρα προσφέρει στους ενδιαφερόμενους το πρόγραμμα

   Το ενδιαφέρον και η τελική απόκτηση του προνομίου της συγκεκριμένης βίζας μέσω επένδυσης που θα γίνει στην Ελλάδα κινείται με καλό ρυθμό.

«Στη χώρα μας προσφέρεται ένα πάρα πολύ καλό πρόγραμμα ήδη από το 2013, πρόγραμμα που είναι το πιο ευέλικτο και το πιο οικονομικό από τα αντίστοιχα προσφερόμενα στην Ευρωπαϊκή Ένωση» σημειώνει ο κ. Βαρνάβας που δεν παραλείπει να τονίσει πως οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στον πλανήτη «και σε όλη την περιοχή γύρω μας, εκτός τον τουρισμό ευνοούν και αυτή τη μετανάστευση μέσω επένδυσης».

                                           Τι κάνει ξεχωριστή μια χρυσή βίζα

   Ελκυστική καθιστούν την απόκτηση της συγκεκριμένης βίζας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προγράμματος.

«Η συγκεκριμένη βίζα ουσιαστικά είναι ένα προνόμιο διαμονής και όχι υποχρέωση διαμονής» εξηγεί ο κ. Βαρνάβας και προσθέτει πως «με την golden visa ο επενδυτής, ο μετανάστης, δεν υποχρεούται να έρθει να μείνει στην Ελλάδα για να διατηρήσει τα δικαιώματά του, αλλά μπορεί να την έχει ακόμα και με πέντε μέρες τον χρόνο, δέκα μέρες τον χρόνο ή ακόμα και χωρίς καμία επίσκεψη στην Ελλάδα, να έχει έτσι το δικαίωμα να διαμείνει (σ.σ εντός της χώρας) όποτε χρειαστεί, κάτι που προσφέρει μια ασφάλεια στους επενδυτές που γνωρίζουν πως εάν κάτι δεν πάει καλά στη χώρα τους θα μπορέσουν να έχουν ένα αποκούμπι στην Ελλάδα».

   Σε ό,τι αφορά δε την Τουρκία, το αυξημένο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται έχει, κατά τον κ.Βαρνάβα, ως αφετηρία τις πολιτικές εξελίξεις, καθώς «ήδη από τις μέρες του πραξικοπήματος και μετά υπάρχει τρομερό ενδιαφέρον από Τούρκους πολίτες, κυρίως από την Κωνσταντινούπολη, αλλά και από την ενδοχώρα να αποκτήσουν μια κατοικία στην Ελλάδα, να βγάλουν την άδεια παραμονής».

   Διαφορετικοί οι λόγοι για τους οποίους επενδύουν στην Ελλάδα οι πολίτες της κάθε χώρας

   «Οι επενδυτές από την Τουρκία ενδιαφέρονται και για την εγγύτητα της χώρας μας προς τη δική τους και την άμεση πρόσβαση, αλλά και για τη φιλοξενία λόγω του ότι και οι δύο λαοί έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά» εξηγεί, με πολλούς να επιλέγουν το εν λόγω πρόγραμμα καθώς «είναι άνθρωποι που μένανε οι παππούδες τους στη Θεσσαλονίκη ή σε άλλες πόλεις, οπότε νιώθουν ότι έχουν κάποιους δεσμούς».

   Για τους ενδιαφερόμενους από την αραβική χερσόνησο, αλλά και την Ρωσική Δημοκρατία τέλος, το κίνητρο είναι κατά κόρον επενδυτικό, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει η δυνατότητα μιας ενδεχόμενης οικογενειακής μετοίκησης.«Είναι συνήθως οικογένειες που υπάρχει μια οικονομική δυνατότητα να κάνουν την επένδυση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι Κροίσοι. Έχουν δηλαδή μια άνεση, καθώς είναι στελέχη εταιριών ή επιχειρηματίες, δεν είναι όμως οι πλουτοκράτες όπως ίσως έχει ακουστεί. Όσον αφορά τους Άραβες και τους Ρώσους, νομίζω ότι ενδιαφέρονται πάρα πολύ και για το κομμάτι της επένδυσης του ακινήτου, (ενώ) συνήθως όταν μιλάμε για τους ανθρώπους που αναζητούν (μια Χρυσή Βίζα), αυτό εξαρτάται από τη χώρα προέλευσης» σημειώνει ο κ.Βαρνάβας για να δώσει το οικογενειακό προφίλ των επενδυτών.

   «Για την Κίνα θα λέγαμε ότι ενδιαφερόμενα είναι πιο πολύ νεαρά ζευγάρια, άνθρωποι 40 χρονών με κάποια μικρά παιδιά ίσως και τους γονείς τους οι οποίοι ούτως ή άλλως και αυτοί έχουν το δικαίωμα ως μέλη οικογένειας να εκδώσουν τις άδειες, ενώ από χώρες όπως η Ρωσία ή από εκείνες της Μέσης Ανατολής, βλέπουμε ο βασικός επενδυτής είναι μεγαλύτερης ηλικίας, δηλαδή άνθρωποι 50 με 60 ετών, οι οποίοι θα φροντίσουν να εκδώσουν άδειες και για τα παιδιά τους» καταλήγει, περιγράφοντας το σύνηθες προφίλ όσων τελικά ολοκληρώνουν το πρόγραμμα Golden Visa Greece και αποκτούν τις τελικές άδειες διαμονής.

  Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


  

ΑΝΔΡΕΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
22 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ
Αλλά πάντα εδώ

Γράφει ο Γαβριήλ Μανωλάτος


Πριν είκοσι δύο χρόνια, στις 23 Ιουνίου 1996, το τέλος μιας διαδρομής που διέτρεξε τις αντιφάσεις της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. 

Ο μοναδικός Έλληνας πολιτικός που τον φώναζαν με το μικρό του όνομα φίλοι αντίπαλοι και εχθροί. Πολυδιάστατη προσωπικότητα, γεμάτος ανατροπές, αντιθέσεις και αλλαγές. Ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ το 1974 αψηφώντας το παλιό μεγάλο και ιστορικό κόμμα του πατέρα του Γέρου της Δημοκρατίας. Εισέβαλε στην πολιτική σκηνή την ταραγμένη δεκαετία του ’60, αφήνοντας πίσω του μια λαμπρή ακαδημαϊκή καριέρα στην Αμερική. Ξεκίνησε σαν ένας μετριοπαθής μεταρρυθμιστής και μεταμορφώθηκε σε ριζοσπάστη πολιτικό. Αναδείχθηκε σε πολιτικό ηγέτη, οραματιστή αλλά και βαθιά ανθρώπινο, μέχρι το τέλος της ζωής του.

«Η Ελλάδα είναι σε ένα κομβικό σημείο. Είμαστε ταυτόχρονα Ευρώπη, είμαστε Βαλκάνια, είμαστε Μεσόγειος και Μέση Ανατολή και μία ολοκληρωμένη εξωτερική πολιτική δεν πρέπει ποτέ να αγνοεί κανέναν από τους παράγοντες αυτούς που συνθέτουν το περιβάλλον μας…» 

Άλλαξε το δόγμα του «από Βορρά κινδύνου» σε δόγμα του «εξ Ανατολών κινδύνου» και όταν μιλάμε για Ανατολή δεν αναφερόμαστε σε καμία άλλη χώρα παρά μόνο την Τουρκία. »πρέπει να μειώνουμε την ένταση σε σχέση με την Τουρκία και να προσπαθούμε να αποφευχθεί η σύγκρουση, αυτό είναι «Μη Πόλεμος». Γιατί, ειρήνη σημαίνει ότι δεν υπάρχει η πρόθεση για πόλεμο, αλλά δυστυχώς η πρόθεση υπάρχει. Δεν πρόκειται να υποβαθμισθεί ο ρόλος της Τουρκίας…

Τι να πει κανείς τι να θυμηθεί! Είναι τόσα πολλά είναι ατελείωτα…Αναλυτικά στη σελίδα "Θέματα" >>


 
Ειδήσεις για όλους | Θέματα | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία