ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
MΟΥΣΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Σωκράτης Μάλαμας παρουσίασε τον νέο του δίσκο με τίτλο «Ο Χάρτης»

Αθήνα - Μαρ/14.

Με τη συνοδεία της κιθάρας του ο τραγουδοποιός Σωκράτης Μάλαμας, παρουσίασε στο στούντιο ηχογραφήσεων Sierra, το νέο του άλμπουμ με τίτλο «Ο Χάρτης», που κυκλοφορεί από την εταιρεία μουσικών παραγωγών Άρτυς με διανομή της Minos-EMI.

Ο δίσκος περιλαμβάνει 13 τραγούδια σε μουσικές του ίδιου και στίχους τού Γιώργου Κλεφτογιώργου, του Δημήτρη Αδοργιαστού, του Βαγγέλη Βελώνια και της Φωτεινής Λαμπρίδη. Η συμμετοχή της Ελένης Βιτάλη στον δίσκο με την ερμηνεία της στο τραγούδι «Οι παρελάσεις», αποτελεί ευχάριστη έκπληξη.

Άνετος και χαλαρός ο δημοφιλής καλλιτέχνης κούρδιζε και ξανακούρδιζε την κιθάρα του, καθώς εκτελούσε -σε ακουστική έκδοση- τα τραγούδια του δίσκου του, σε έναν χώρο πολύ οικείο, όπως ο ίδιος ανέφερε, το στούντιο όπου δουλεύει ασταμάτητα τα τελευταία χρόνια. Δίπλα του συμμετείχαν ακόμη δύο μουσικοί, στο βιολί και το ούτι.

Ο χώρος είχε από νωρίς πλημμυρίσει από δεκάδες θαυμαστές του Σωκράτη Μάλαμα, αλλά και δημοσιογράφους, ενώ από την εκδήλωση δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι συντελεστές του δίσκου, με έναν από τους οποίους (Δημήτρης Αδοργιαστός) ο Σωκράτης Μάλαμας, όπως ο ίδιος αποκάλυψε, συναντήθηκε για πρώτη φορά σήμερα. Από τη μεριά της η Minos-EMI, μέσω εκπροσώπου, καλωσόρισε στην οικογένειά της τον καλλιτέχνη, καθώς με το δίσκο αυτόν σηματοδοτείται η έναρξη της συνεργασίας τους.

Ο τραγουδοποιός τήρησε με ευλάβεια τη σειρά των τραγουδιών στον δίσκο, ενώ το πρώτο τραγούδι με τίτλο «Το όνομά μου είναι δρόμος» είναι κατατοπιστικό, καθώς ο Σωκράτης Μάλαμας μοιάζει να επιστρέφει στις πρώτες του κιθάρες και τον δίσκο «Ασπρόμαυρες Ιστορίες» (1989), ενώ την ίδια στιγμή παρουσιάζει έναν καινούριο ήχο. Με τραγούδια υπαρξιακά, ερωτικά και κοινωνικά δούλεψε πάνω σε στίχους άλλων, που όμως μοιάζει σαν να μιλάει ο ίδιος.

Τα τραγούδια του δίσκου είναι:

1. Τ΄όνομα μου είναι δρόμος

2. Του κόσμου τα ακριβά

3. Ο χάρτης

4. Φορτηγό

5. Μόνο τα τσιγάρα

6. Ειρηνικός

7. Οι παρελάσεις

8. Σ΄αγαπάω και σκορπάω

9. Όρκος

10. Τρικυμία

11. Εξομολόγηση

12. Είναι νωρίς ακόμα

13. Το τραγούδι του Άλκη

Το τελευταίο τραγούδι του δίσκου με τίτλο «Το τραγούδι του Άλκη» σε στίχους του Βαγγέλη Βελώνια είναι αφιερωμένο στον ποιητή και στιχουργό Άλκη Αλκαίο, που έφυγε το 2012 στα 63 του χρόνια. Γι αυτό το τραγούδι, ο τραγουδοποιός κατά τη σημερινή παρουσίαση του δίσκου τόνισε: «Ο Βαγγέλης Βελώνιας μου έκανε ένα πολύ όμορφο δώρο με το τραγούδι αυτό, γιατί εγώ δεν πρόλαβα να γράψω τραγούδι για τον Άλκη, αν και ήθελα πολύ. Για τους αγαπημένους μου ανθρώπους δεν μπορώ να γράφω τραγούδια».

Ο δίσκος κυκλοφορεί σε όλα τα δισκοπωλεία και τα ψηφιακά καταστήματα δίσκων της Minos-EMI.

 

AΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία