ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
MΟΥΣΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η πολύπλευρη Ζωή Τηγανούρια

Αθήνα - 8 Μαρτίου 2017.

Η Ζωή Τηγανούρια, είναι μία από τις γνωστότερες Ελληνίδες μουσικούς που έχει διακριθεί τόσο σαν δεξιοτέχνις ακορντεονίστα όσο και σαν συνθέτις.

Η πορεία της περιλαμβάνει πλούσια προσωπική δισκογραφία - 19 προσωπικά άλμπουμ- αλλά και επιτυχημένες sold-out παραστάσεις: «Mια βεντάλια από γυναίκες», «Έτσι είναι η Ζωή», «Αρώματα του κόσμου και Βυζαντινά μύρα», μέχρι την πολύ πρόσφατη σύμπραξη της με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, όπου ερμηνεύτηκαν δικά της έργα υπό την διεύθυνση του Ελευθέριου Καλκάνη. Όποιος τις έχει παρακολουθήσει διακρίνει την πολύμορφη αλλά και ξεκάθαρη εικόνα ενός καλλιτέχνη με αποκρυσταλλωμένη καλλιτεχνική άποψη.

Η Ζωή Τηγανούρια συνεργάζεται με πολλούς νέους καλλιτέχνες και βοηθά έμπρακτα τους πιο νέους από αυτήν να ανοίξουν τα φτερά τους.

Οι περισσότεροι γνωρίζουν τη Ζωή ως σολίστ. Λιγότεροι γνωρίζουν την πορεία της σαν συνθέτιδα, η οποία κινείται σε ευρεία γκάμα μουσικών στυλ. Η πλούσια γραφή της περιλαμβάνει παραδοσιακά, λαϊκά, αργεντίνικα tango, electro tango, pop τραγούδια και ορχηστρικά θέματα, αρκετά εκ των οποίων έχουν τύχει και διεθνούς αναγνώρισης. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το remix της σύνθεσης "Nostalgia" από τον διάσημο στο εξωτερικό Έλληνα DJ Mario Chaviaras (Dreamers Inc.) έχει συμπεριληφθεί στα κομμάτια του Buddha Bar όπως και η παλαιότερη διασκευή της στο γνωστό ''Άσε με να φύγω''. Remix τραγουδιών της έχει γίνει επίσης από τους διάσημους DJ Relight Orchestra & Fedo Mora, ενώ πανευρωπαϊκή επιτυχία γνώρισε το "Avec Toi - Zoe feat. In Grid".

Ανάμεσα στις πρόσφατες κυκλοφορίες της ξεχωρίζουμε το Remix του "Last Tango by Zoe" από τον πολύ γνωστό Έλληνα DJ Tasos Pilarinos.

Ακούστε το εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=8OEGCD-XPvM

και εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=LW2tj5kYO1E

Η Ζωή Τηγανούρια συμπράττει με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δ. Αθηναίων 

https://youtu.be/FRyAnCokI6o


 

Ζωή Τηγανούρια στο KREMLINO "Έτσι είν η Ζωή” 

https://youtu.be/HpIjUwkx6AY

 

Περισσότερα για τη Ζωή Τηγανούρια, στο αφιέρωμα: http://www.mousikogramma.gr/afieromata/arthro/h_polypleuri_zoi_tiganouria-1124/

AΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία