ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
MΟΥΣΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νέα Επίσημη Κυκλοφορία!!

Η Zωή Τηγανούρια κυκλοφορεί τη νέα της instrumental Electro-Tango σύνθεση με τίτλο «Last Τango by Zoe» φιλοξενώντας την μέτζο σοπράνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Ελένη Βουδουράκη στα vocalise !

Αθήνα - (Ανταπόκριση) - (13 Οκτωβρίου 2016)

Δεν θα θέλετε να τελειώσει, έστω κι αν είναι «το τελευταίο Tango» …
Απολαύστε το..!
 
Βιογραφικό
 
Η Ζωή είναι μουσικοσυνθέτις, σολίστ του ακορντεόν και performer, «γέννημα-θρέμμα» της νήσου Σαμοθράκης. Άρχισε να παίζει Παραδοσιακή μουσική στην ηλικία των δέκα ετών δίπλα στον βιολιστή πατέρα της, συνεχίζοντας την οικογενειακή μουσική Παράδοση. Όταν ενηλικιώθηκε πήγε στην Αθήνα, όπου έκανε σπουδές πιάνο, Αρμονίας και Αντίστιξης στο Ωδείο «Νίκος Σκαλκώτας». Παράλληλα ξεκίνησε το ακορντεόν και εργάστηκε επαγγελματικά ως μουσικοσυνθέτις και ακορντεονίστα με σχεδόν όλους τους διάσημους Έλληνες τραγουδιστές για πάνω από μια δεκαετία. Το 2006, η Ζωή ξεκίνησε την προσωπική της δισκογραφία, διαμόρφωσε τη δική της ορχήστρα και πραγματοποίησε περιοδείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι γνωστή για τον ιδιαίτερα εκφραστικό ήχο της στο ακορντεόν και για τη μοναδικότητα της να συνθέτει και να ερμηνεύει μελωδίες συνδυάζοντας Παραδοσιακά, Tango, Latin, Jazz, ακόμη και Pop στυλ μουσικής.
Με
-Δεκαοκτώ (18) προσωπικά άλμπουμ από το 2006 μέχρι σήμερα,
-Βιβλία με παρτιτούρες + CD για transcription & play-along,
-Περισσότερες από διακόσιες συνθέσεις στην Ελληνική δισκογραφία από το 1999 μέχρι σήμερα,
-Συνθέσεις και διασκευές σε διεθνείς συλλογές,
-Εκατοντάδες ηχογραφήσεις,
-Ορχηστρικές συνθέσεις,
-Soundtracks για ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικές σειρές,
η Ζωή Τηγανούρια εκπροσωπεί την Ελλάδα στο εξωτερικό, συμμετέχοντας σε μεγάλα φεστιβάλ και δίνοντας πολυάριθμες συναυλίες.
 
Γνωστή ως «Zoe», είναι μία καλλιτέχνις που δεν περιορίζεται από γεωγραφικά σύνορα, και όπως λέει η ίδια:
 
"Η μουσική είναι ένα σύμπαν γεμάτο αισθήσεις…"
 
Προσωπική Δισκογραφία…
 
-“Libertango” [Διασκευές  της Ζωής Τηγανούρια σε συνθέσεις του Astor Piazzolla] (Karozas Entertainment Ltd., 2006)
-“Tanguera” [Συνθέσεις της Ζωής Τηγανούρια και διασκευές από το διεθνές ρεπερτόριο] (Karozas Entertainment Ltd., 2007)
-“Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο” [Original soundtrack με συνθέσεις της Ζωής Τηγανούρια για την ομότιτλη τηλεοπτική σειρά] (Heaven Music S.A, 2008)
-“Zoe 06/09” [Συλλογή – Διπλό CD με όλη τη δισκογραφία της Ζωής Τηγανούρια από το 2006 έως το 2009] (Zoe Music Ltd, 2009)
-“Zoe’s Code” [Instrumental συνθέσεις της Ζωής Τηγανούρια με πειραματικές Εlectro ενορχηστρώσεις] (Zoe Music Ltd, 2011)
-“Avec Toi” CD-Single Zoe feat. In-Grid [Σύνθεση της Ζωής Τηγανούρια σε Remix από τους DJs του εξωτερικού Relight Orchestra και Fedo Mora] (Energy Production Srl., 2011)
-“Zoe’s Music No.1 – Tango, Swing & Classical forms” [Βιβλίο με παρτιτούρες+CD με συνθέσεις της Ζωής Τηγανούρια] (Cambia Editions, 2012)
-“Φως – Rockin” Zoe” [Συνθέσεις της Ζ. Τηγανούρια σε στίχους Ε. Μάγνη με τη συμμετοχή Ελλήνων ερμηνευτών] (Zoe Music Ltd, 2013)
-“Zoe’s Music No.2 – Traditional & Folk forms” [Βιβλίο με παρτιτούρες+CD με συνθέσεις της Ζωής Τηγανούρια] (Cambia Editions, 2013)
-“Nostalgia” Remix – Dreamers Inc. feat Zoe (Digital Release by Zoe Music Ltd, 2015)
-“Ο Ψιτούλης και η παρέα του” [Βιβλίο για μικρά παιδιά με παρτιτούρες+CD με συνθέσεις της Ζωής Τηγανούρια] (Cambia Editions, 2016)
-“Sweet Daughter” [Συλλογή από ορχηστρικές μπαλάντες και διασκευές της Ζωής Τηγανούρια] (Digital Release by FM Records, 2016)
-“Two Red Lips” [Συλλογή από ορχηστρικές Tango συνθέσεις και διασκευές της Ζωής Τηγανούρια] (Digital Release by FM Records, 2016)
-“Nostalgia” [Συλλογή από ορχηστρικές συνθέσεις της Ζωής Τηγανούρια με ακορντεόν & πιάνο] (Digital Release by FM Records, 2016)
-“L” Accordéon par Zoe” [Συλλογή από ορχηστρικές Pop συνθέσεις της Ζωής Τηγανούρια] (Digital Release by FM Records, 2016)
-“Σαμοθράκης βήμα” [CD Single σε σύνθεση Ζωής Τηγανούρια και στίχους του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου] (Zoe Music Ltd, 2016)
-“Ουρανόεσσα*” [Digital Single σε σύνθεση Ζ. Τηγανούρια και στίχους Μ. Γεωργίου για το ομότιτλο βιβλίο του Κ. Κρομμύδα] (Digital Release by 14Music, 2016)
 
-"Last Tango by Zoe” [Digital Single σε σύνθεση Ζ. Τηγανούρια και vocalise από τη μέτζο σοπράνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Ελένη Βουδουράκη] (Digital Release by Zoe Music, 2016)

AΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία