ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Αμοιβαία Κεφάλαια: Στα 12,03 δισ. ευρώ το ενεργητικό - Αντιστροφή της αρνητικής πορείας των δύο τριμήνων που προηγήθηκαν

Αθήνα

?Σε ένα περιβάλλον έντονης μεταβλητότητας στις διεθνείς αγορές και ενός συνεχιζόμενου προβληματισμού για την πορεία των βασικών μεγεθών της Ελληνικής οικονομίας η Ελληνική θεσμική διαχείριση πέτυχε σημαντικές αποδόσεις νικώντας βασικούς δείκτες αγορών. Παράλληλα τα συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια της Ένωσης, κατά την διάρκεια του τρίτου τριμήνου, αυξήθηκαν σε 12,03 δισ. ευρώ (+2,17%) αντιστρέφοντας την αρνητική πορεία των δύο τριμήνων που προηγήθηκαν? υπογραμμίζει ο κ. Ξενόφος, Πρόεδρος της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών (ΕΘΕ), με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του εννιαμήνου 2010. Ο κ. Ξενόφος επισημαίνει πάντως ότι "η αρνητική ψυχολογία για τοποθετήσεις σε ελληνικούς μετοχικούς και ομολογιακούς τίτλους συνδυαστικά με το έλλειμμα παιδείας, έχει αποπροσανατολίσει την προσοχή του επενδυτικού κοινού σε βραχυπρόθεσμες επιλογές καταθετικής φύσεως χάνοντας έτσι σημαντικά κερδοφόρες εναλλακτικές επενδυτικές προτάσεις, στις ανεπτυγμένες αγορές της Ευρώπης και Αμερικής και στις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές της Ασίας, που οι εταιρείες διαχείρισης με συνέπεια και συνέχεια προσφέρουν μέσα από τα ποικίλα προϊόντα που διαχειρίζονται?.

Αναλυτικότερα:

- Στην αγορά των αμοιβαίων κεφαλαίων το συνολικό ύψος των υπό διαχείριση κεφαλαίων σημείωσε αύξηση το τρίτο τρίμηνο φθάνοντας τα 8,2 δισ.ευρώ (+ 150 εκατ.ευρώ). Αύξηση που αποδίδεται στην σημαντική επιβράδυνση των εκροών και στην βελτίωση των τιμών των ομολογιακών και μετοχικών ελληνικών τίτλων που επηρέασαν με την σειρά τους θετικά την αποτίμηση των υπό διαχείριση κεφαλαίων. Στην πλευρά των αποδόσεων πρέπει να σημειωθεί η υπεραπόδοση όλων των κατηγοριών των Funds of Funds, όπου τα Μετοχικά Funds of Funds είχαν αποδόσεις έως και 20,61%, τα Μικτά Funds of Funds είχαν αποδόσεις έως 9,09% και τα Ομολογιακά Funds of Funds είχαν αποδόσεις έως και 5,76%. Επισημαίνεται επίσης ότι από τα 64 Μετοχικά Αμοιβαία Κεφαλαία Εσωτερικού, τα 60 υπερέβησαν την απόδοση του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου έως και 27,89 ποσοστιαίες μονάδες. Ανάλογη καλή εικόνα επέδειξαν όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες των αμοιβαίων κεφαλαίων.

- Το ενεργητικό των Εταιριών Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου παρουσίασε αύξηση στο τρίτο τρίμηνο του 2010 και έφθασε τα 220,45 εκατ.ευρώ. Ο κλάδος των ΕΕΧ έκλεισε στις 30 Σεπτεμβρίου με υψηλό μεσοσταθμικό Discount -41,69% και μέση σταθμισμένη απόδοση από την αρχή του έτους -5,02%. Στην πλευρά των αποδόσεων υπογραμμίζεται ότι και οι πέντε Εταιρίες Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου πέτυχαν αποδόσεις σημαντικά καλύτερες από το Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών από 21,81 έως και 30,85 ποσοστιαίες μονάδες.

- Το σύνολο των υπό διαχείριση κεφαλαίων (Asset Management) των 6 ΑΕΠΕΥ μελών της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών και των 14 Ανώνυμων Εταιρίων Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων Διευρυμένου Σκοπού, ανήλθε στα 2,78 δισ.ευρώ.

- Τέλος οι τρεις εταιρίες επενδύσεων ακίνητης περιουσίας εκτιμούν ότι το τρίτο τρίμηνο του έτους δεν θα έχει μεγάλες αποκλίσεις από το δεύτερο όπου οι συνολικές επενδύσεις σε ακίνητα ανήλθαν σε 817,10 εκατ.ευρώ.

AΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία