ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Με θετική μεταβολή ενεργητικού στα 8,04 δισ. ευρώ και θετικές καλές αποδόσεις- κυρίως για τα αμοιβαία κεφάλαια εσωτερικού- έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του 2011

Aθήνα

Με θετική μεταβολή ενεργητικού στα 8,04 δισ. ευρώ και θετικές καλές αποδόσεις κυρίως για τα αμοιβαία κεφάλαια εσωτερικού έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του 2011, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης θεσμικών Επενδυτών. Σε σχετικές δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Διαχειριστών Συλλογικών Επενδύσεων και Περιουσίας κ. Α. Ξενόφου ανέφερε: "η παραπάνω εξέλιξη επιβεβαιώνει την εκτίμηση της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες ρευστότητας στην εγχώρια αγορά και τα υψηλά ανταγωνιστικά επιτόκια, το ύψος των συνολικά διαχειριζόμενων κεφαλαίων διαφαίνεται να έχει αγγίξει πλέον έναν σκληρό πυρήνα. Επιπρόσθετα, οι καλές αποδόσεις + 8,44% στην περίπτωση των Μετοχικών Εσωτερικού, + 4,57% και + 1,09% για τα Μικτά και Ομολογιακά Εσωτερικού αντίστοιχα, ερμηνεύονται από τη σημαντική κάμψη τιμών που είχε προηγηθεί και το επακόλουθο αγοραστικό ενδιαφέρον που ακολούθησε". Το συνολικό ύψος των υπό διαχείριση χαρτοφυλακίων των 36 εταιρειών μελών της Ένωσης Θεμικών Επενδυτών ανήλθε στα 12,49 δισ. ευρώ. Αναλυτικότερα:

- Στην αγορά των αμοιβαίων κεφαλαίων το α' τρίμηνο του 2011, το συνολικό ύψος των υπό διαχείριση κεφαλαίων παρουσίασε μικρή αύξηση 0,3% με τις κατηγορίες των κατηγοριών Μετοχικών και Διαχειρίσεων Διαθεσίμων να συνεισφέρουν δυναμικά παρουσιάζοντας αύξηση ενεργητικού κατά 108 εκατ. ευρώ και 50 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Στο μέτωπο των αποδόσεων κυριάρχησαν τα αμοιβαία κεφάλαια που επένδυσαν στην εγχώρια αγορά λόγω της σημαντικής διόρθωσης που είχε προηγηθεί επιτυγχάνοντας παράλληλα να υπεραποδώσουν έναντι των αντίστοιχων δεικτών. Συγκεκριμένα, η μέση απόδοση της κατηγορίας των Μετοχικών Εσωτερικού ανήλθε σε 8,44% έναντι 6,48% της απόδοσης του FTSE ATHEX 20 και η μέση απόδοση των Ομολογιακών Εσωτερικού ανήλθε σε 1,09% έναντι 0,16% του Δείκτη EMU 1-10 Έτη ΟΕΔ.

- Οι εταιρείες Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου έκλεισαν το πρώτο τρίμηνο του 2011 με υψηλό μεσοσταθμικό Discount -25,91% συνολικό ενεργητικό 220,4 εκατ. ευρώ και μέση σταθμισμένη απόδοση από την αρχή του έτους 0,41%.

- Οι 4 εταιρείες Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας εκτιμούν ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους δεν θα έχει μεγάλες αποκλίσεις από το προηγούμενο τρίμηνο με το σύνολο των επενδύσεών τους σε ακίνητα να ξεπερνάει τα 1.538 εκατ. ευρώ.

- Το σύνολο των υπό διαχείριση κεφαλαίων (Asset Management) των πέντε ΑΕΠΕΥ μελών της Ενωσης Θεσμικών Επενδυτών και των 14 ΑΕΔΑΚ Διευρυμένου Σκοπού, ανήλθαν στις 31/3/2011 σε 2.696 εκατ. ευρώ.

AΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία