ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κι ομως, την περίοδο τών μνημονίων έγιναν και ... επενδύσεις στην Ελλάδα

Αθήνα

Υπάρχει διάθεση επενδύσεων στην εσωτερική αγορά, όπως επεσήμανε πρόσφατα σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Κ. Χατζηδάκης. «Πρόκειται για έναν μαραθώνιο, κανείς δεν πανηγυρίζει, αλλά εκτός από την Ελλάδα της κρίσης υπάρχει και η Ελλάδα της ελπίδας», υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, οι επενδύσεις που έχουν γίνει ή σχεδιάζεται να γίνουν στην Ελλάδα από μεγάλους ομίλους τα τελευταία χρόνια, είναι οι εξής:

ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ Α.Ε.

Το 2012 οι επενδύσεις της άγγιξαν τα 20 εκατ. ευρώ. και το 2013 οι επενδύσεις θα κινηθούν στο ίδιο επίπεδο.

BARILLA HELLAS

Σε συνέχεια των 2,5 εκατ. ευρώ που επένδυσε το 2012, το 2013 σχεδιάζονται επενδύσεις 5-6 εκατ. ευρώ για επέκταση της δυνατότητας παραγωγής του μύλου και του εργοστασίου.

BIC ΒΙΟΛΕΞ ΑΒ & ΕΕ

Η Bic Violex δρομολογεί νέες επενδύσεις, καθώς ετοιμάζεται να λειτουργήσει μέσα στο 2013 μια καινούρια μονάδα παραγωγής. Για τον σκοπό αυτό, αλλά και για την αγορά νέων μηχανημάτων, η ελληνική θυγατρική προτίθεται να επενδύσει συνολικά περί τα 25 εκατομμύρια ευρώ εντός του τρέχοντος έτους.

HENKEL HELLAS

Η παραγωγή απορρυπαντικών και καθαριστικών προϊόντων της Henkel Hellas επιστρέφει στην Ελλάδα με συμφωνία συνεργασίας με τη Rolco Βιανύλ που, στη φάση αυτή, αντιστοιχεί σε περισσότερους από 50 κωδικούς των σημάτων Dixan, Neomat και Bref (7 εκατ. τεμάχια), ή, στο 75% του συνολικού τζίρου του τομέα απορρυπαντικών και καθαριστικών σπιτιού της Henkel Hellas.

KRAFT FOODS HELLAS

Προσφάτως η διοίκηση της εταιρίας ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια των τελευταίων πέντε χρόνων η εταιρεία έχει κάνει επενδύσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ κι έχει αποφασίσει να επενδύσει άλλα 5 εκατ. ευρώ.

NESTLE ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

Βρίσκεται σε εξέλιξη το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 8 εκατ. ευρώ που υλοποιεί ο όμιλος Nestle στην Ελλάδα.

ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS Α.Ε.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Unilever έχει επενδύσει περισσότερα από 250 εκατομμύρια στην χώρα μας, εξαγοράζοντας εταιρίες και προϊόντα, εκσυγχρονίζοντας τα εργοστάσια και τα κέντρα διανομών της, ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει τη μεταφορά 110 προϊοντικών κωδικών από εργοστάσια της εταιρίας στο εξωτερικό, σε ελληνικές επιχειρήσεις.

FRIESLAND-CAMPINA HELLAS

Το 2011 ολοκληρώθηκε η πρώτη ξένη επένδυση στη γαλακτοκομία, μετά από πολλά χρόνια και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής ύφεσης στην περιοχή της Πάτρας. Ο ολλανδικός συνεταιριστικός όμιλος της Friesland-Campina μετέφερε την παραγωγή του γάλακτος υψηλής παστερίωσης από τη Γερμανία στην Ελλάδα μέσω μιας επένδυσης άνω των 10 εκατ. ευρώ.

ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ

Η εταιρεία ανακοίνωσε την συμφωνία της με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να αυξήσει κατά 20% τις αγορές ελληνικών καπνών από την ίδια και την μητρική της Philip Morris International κατά την προσεχή τριετία. Σε συνέχεια αυτής της επένδυσης προχώρησε στη μεταφορά δραστηριοτήτων από το εξωτερικό στην Ελλάδα και προέβη σε περαιτέρω επένδυση ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία νέα γραμμής παραγωγής ψιλοκομμένου καπνού για στριφτά τσιγάρα.

YTONG-THRAKON

Ο όμιλος έχει επενδύσει περισσότερα από 15 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία 3 χρόνια, για την επέκταση των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα, με την εξαγορά της CARMYCO και τη διεύρυνση των υλικών του στα χρώματα.

AΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία