ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σάς ενδιαφέρει να δουλέψετε στην Κίνα?

Η κινεζική Silicon Valley δίνει κίνητρα σε ξένους να εγκατασταθούν και να δουλέψουν εκεί

Πεκίνο - 25 Σεπτεμβρίου 2017

Οι αρμόδιοι φορείς στο Τζονγκουαντσούν, γνωστό σε κάποιους ως «Κινεζική Silicon Valley », θα βελτιώσουν τις υπηρεσίες προς τους αλλοδαπούς σε μία προσπάθεια να προσελκύσουν ταλέντα από το εξωτερικό.

Ηδη δημιουργήθηκε ένα αρμόδιο γραφείο το οποίο θα παρέχει υπηρεσίες που περιλαμβάνουν ευνοϊκές πολιτικές για ταλαντούχους αλλοδαπούς, υποστήριξη ξένων επιχειρηματιών, καταγραφή των εταιρειών, φορολογία, απασχόληση, πνευματικά δικαιώματα και χρηματοδότηση.

Το Πεκίνο ελπίζει να προσελκύσει περισσότερους ταλαντούχους αλλοδαπούς, αφότου χαλάρωσε τις απαιτήσεις μόνιμης κατοικίας το 2016 προκειμένου να ανταποκριθεί στη φιλοδοξία του να γίνει «κέντρο καινοτομίας της επιστήμης και της τεχνολογίας με παγκόσμια επιρροή».

Την 1η Μαρτίου 2016 τέθηκαν σε ισχύ είκοσι μέτρα τα οποία απευθύνονται κυρίως σε ανώτερο στελεχειακό δυναμικό, Κινέζους που γεννήθηκαν στο εξωτερικό, επιχειρηματίες και νέους πτυχιούχους από το εξωτερικό.

Πολλοί αλλοδαποί στο Τζονγκουαντσούν, καθώς δεν γνωρίζουν το σύστημα για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, ξοδεύουν πολύ χρόνο για την απόκτηση αδειών. Ο Τομάσο Καμπονέσι ήρθε στο αρμόδιο γραφείο να πάρει πληροφοφίες για την άδεια παραμονής του στην Κίνα.

« Θέλω να πάρω πληροφορίες για το πώς θα εγκατασταθώ απρόσκοπτα στο Πεκίνο» λέει ο 27χρονος Ιταλός.

Από το 2016 οι αρχές στο Τζονγκουαντσούν έχουν παραχωρήσει άδειες μόνιμης διαμονής σε 258 αλλοδαπούς και παράλληλα μείωσαν τον χρόνο αναμονής από 180 σε 50 εργάσιμες ημέρες.

Μαζί με τον Ιταλό επιχειρηματία εταίρο του, ο Καμπονέσι άνοιξε πριν από δύο χρόνια μία εταιρεία στο Πεκίνο παρουσιάζοντας σχέδια για νεοφυείς επιχειρήσεις από την Κίνα στην Ιταλία και αντίστροφα. Παράλληλα έχει και ένα γραφείο στο Τζονγκουαντσούν.

Ο Καμπονέσι λέει οτι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου το 2008 πυροδότησαν την περιέργειά του για την Κίνα. Αργότερα, έμαθε κινέζικα σε ένα πανεπιστήμιο στη Ρώμη και στη συνέχεια σπούδασε και εργάστηκε στην Κίνα.

« Αφότου ήρθαμε στο Πεκίνο βλέπουμε να αναπτύσσονται ταχύτατα οι νεοφυείς επιχειρήσεις. Οι υπηρεσίες που τις υποστηρίζουν είναι ακριβείς και χρήσιμες» λέει ο συνέταιρός του Τζάκομο Μαρία Μπετινέλι.

Ο Καμπονέσι πιστεύει οτι το Τζονγκουαντσούν σε πολλά σημεία βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με την αμερικανική Silicon Valley, αλλά ότι η τελευταία έχει ένα πιο διεθνές περιβάλλον όπου οι αλλοδαποί μπορούν να ενταχθούν καλύτερα.

«Σίγουρα θα μείνουμε στην Κίνα» λέει ο Καμπονέσι.

AΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία