Ειδήσεις για όλους
Πάνω από 3.000 Ελληνοαμερικανoί διδάσκουν στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ Αθήνα - Οκτ/08.
Περισσότεροι από 3.000 διακεκριμένοι Ελληνοαμερικανoί επιστήμονες διδάσκουν στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, όπως ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, μιλώντας στην ελληνική υπηρεσία της "Φωνής της Αμερικής".
Ο υπουργός Παιδείας, απαντώντας σε ερώτηση αν η ελληνική πολιτεία συνεισφέρει στη μόρφωση των ελληνόπουλων της ομογένειας, υπενθύμισε το τοξίδι που είχε κάνει τον προηγούμενο Φλεβάρη στις περιοχές του Σικάγου, της Νέας Υόρκης, της Ουάσινγκτον και στο έξυπνο σχολείο, το Σχολείο του Μέλλοντος στη Φιλαδέλφεια, που οργάνωσε ο Μπιλ Γκέιτς ως ένα πρότυπο σύγχρονης εκπαίδευσης ανά τον κόσμο και πρόσθεσε: "Πολλά στοιχεία τεχνογνωσίας από εκεί τα μεταφέρουμε σε ελληνικά σχολεία. Η πολιτική του έξυπνου σχολείου περιλαμβάνει το σχολείο που συναντήσαμε στη Φιλαδέλφεια. Παράλληλα, εκεί προγραμματίσαμε μαζί και με την ελληνική παροικία αλλά και με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής τη βοήθεια, τη μορφή και την ποσότητα της βοήθειας που θα αποστείλει η Ελλάδα προς τα σχολεία, είτε τα σχολεία τα εκκλησιαστικά είτε τα charter schools (πρότυπα σχολεία). Και στην συνεχεία ακολούθησε μια επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου μαζί με όλο το εκπαιδευτικό επιτελείο στο Υπουργείο Παιδείος και κάναμε το νέο προγραμματισμό για τον οικουμενικό ελληνισμό.
Το επόμενό μας ταξίδι θα συμπεριλάβει άλλους σταθμούς, θα αφορά τον ελληνισμό της Τάμπας (στην Πολιτεία της Φλόριντα), πιθανότητα να φτάσουμε και έως τη δυτική ακτή και στη Βοστόνη βεβαίως που είναι το κέντρο της πανεπιστημιακής δραστηριότητας των ομογενών και των Αμερικανών. Μέχρι τώρα ενισχύουμε με εκπαιδευτικούς, έχουμε ξεκινήσει διαδικασία καταγραφής του ομογενειακού δυναμικού που διδάσκει στα μεγάλα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και συμμετέχει και σε ερευνητικά έργα. Είναι πάνω από 3. 000 οι Έλληνες διακεκριμένοι επιστήμονες, οι Ελληνοαμερικανοί, και αυτό το δυναμικό είναι ένα πολύτιμο δυναμικό για τη ίδια την Ελλάδα, διότι μπορεί να αξιοποιηθεί εδώ με τις γνώσεις που φέρνει,τις φρέσκιες, και να βοηθήσει τα δεδομένα και στην ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα μας.
<< Πίσω
|
|
|