ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
   

Ειδήσεις για όλους

 

Παραδοσιακές γεύσεις της Κεντρικής Μακεδονίας θα προσφέρει στους πελάτες του για δύο μήνες γαλλικό εστιατόριο

Θεσσαλονίκη - Απρ/12. Ελληνικά παραδοσιακά πιάτα, εμπνευσμένα από τη γαστρονομία της Κεντρικής Μακεδονίας, που θα σερβίρονται σε σουπλά από μακεδονίτικα τοπία, θα προσφέρει τους επόμενους δύο μήνες στους πελάτες του εστιατόριο του Παρισιού. Τις ελληνικές νοστιμιές θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν όσοι βρεθούν έως τις 30 Απριλίου, στο μεσογειακό εστιατόριο Meltem, στο Καρουζέλ του Μουσείου του Λούβρου. Παράλληλα με το σερβίρισμα του φαγητού, γιγαντοοθόνες θα προβάλλουν πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από τουριστικές εικόνες της Μακεδονίας. Η φιλοξενία των ελληνικών συνταγών στο γαλλικό εστιατόριο αποτελεί μία ακόμη σημαντική πρωτοβουλία των κοινών δράσεων της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου, σε συνεργασία με τους δήμους Νάουσας και Δίου - Ολύμπου. Στόχος του συγκεκριμένου εγχειρήματος είναι να συστηθούν τα ελληνικά προϊόντα και η τοπική κουζίνα της Κεντρικής Μακεδονίας στο εξωτερικό, συνεισφέροντας στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας. Όποιος γευθεί τα παραδοσιακά μακεδονίτικα πιάτα του εστιατορίου θα έχει τη δυνατότητα, με την απόδειξη του εστιατορίου, να συμμετέχει σε κληρώσεις για δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια προς τη Θεσσαλονίκη και δωρεάν τετραήμερη διαμονή σε ξενοδοχεία της περιοχής. «Η έκθεση για το Μέγα Αλέξανδρο στο Λούβρο ήταν μια μοναδική ευκαιρία για τη χώρα μας, που αξιοποιήσαμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό, ενισχύοντας την επιχειρηματική, εμπορική και τουριστική δραστηριότητα στον τόπο μας. Ήδη έχει σημειωθεί αύξηση του ρεύματος Γάλλων τουριστών προς την Κεντρική Μακεδονία, τάση που ελπίζουμε να ενισχυθεί στο μέλλον», υπογράμμισε ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Διονύσης Ψωμιάδης. Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, από την πλευρά του πρόσθεσε: «Ήρθε η ώρα να προβάλλουμε τις γεύσεις της Μακεδονίας, και τα προϊόντα της Μακεδονικής γης, με στόχο να ενισχύσουμε την εξωστρέφειά μας και να δώσουμε στους παραγωγούς το έναυσμα για περισσότερες εξαγωγές και εμπορικές συμφωνίες».

<< Πίσω


 
 
Ειδήσεις για όλους | Θέματα | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία