ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
   

Ειδήσεις για όλους

 

«Kalimera»: Η ελληνική καντίνα που ταΐζει τα golden boys του Λονδίνου

Λονδίνο - Ιαν/17.

Την τέλεια ιδέα είχε ένας έλληνας επιχειρηματίας, ο οποίος εγκατέλειψε τη δουλειά του στο City του Λονδίνου, και άνοιξε... καντίνα, που πουλά ελληνικό street food.

Ο λόγος για τον 40χρονο Τηλέμαχο Αργυρίου, ο οποίος ενώ εργαζόταν ως τραπεζικός, πριν από περίπου δύο χρόνια αποφάσισε να κάνει τη μεγάλη στροφή.

«Καλό το κλίμα με τις αγορές αρχικά, ο τραπεζικός κόσμος όμως άλλαξε μετά τα γεγονότα του 2008. Στο μεταξύ, λόγω της πολυετούς παραμονής μου στο εξωτερικό και την αγάπη μου για τη γαστρονομία, έβαλα μπροστά το project του Kalimera», δηλώνει  ο ιδιοκτήτης και προσθέτει:

Στόχος μου, να αναδείξω με σοβαρότητα την ελληνική κουζίνα και τα τεράστια πλεονεκτήματά της. Συνδυάζει την παράδοση με το μέλλον και ως τέτοια θα έπρεπε να μπει στη συνείδηση του κόσμου. 

«Στο Λονδίνο λειτουργούν αυτή τη στιγμή 1.000 ιταλικά εστιατόρια. Δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν άλλα τόσα ελληνικά;», διερωτάται ο Τηλέμαχος Αργυρίου και συνεχίζει: «Στόχευσα σε μεσομακροπρόθεσμο κέρδος, ώστε να υπάρχει δυνατότητα εξέλιξης. Απόδειξη ότι σήμερα εγκαινιάζουμε το πρώτο εστιατόριο Kalimera στο Camden Market».

«Όταν δούλευα στο City, κάθε μεσημέρι έπαιρνα φαγητό για να φάω μπροστά από τον υπολογιστή. Οι γεύσεις, τίποτα το ιδιαίτερο. "Γιατί να μην κάνω κάτι σύγχρονο αλλά εμπνευσμένο από την ελληνική γαστρονομία, που θα μπορεί κάποιος να το φάει 2-3 φορές την εβδομάδα;", σκέφτηκα. Κάτι που όχι απλώς θα κορέσει την πείνα του, αλλά θα τον ευχαριστεί», λέει σχετικά με το πώς πήρε την απόφαση να ανοίξει την καντίνα. 

Όπως λέει ο ίδιος, ο κατάλογος μιας τυπικής ημέρας περιλαμβάνει αποδομημένο μουσακά, ο οποίος στήνεται μπροστά στον πελάτη και τριών ειδών σουβλάκι, ενώ όπως εξομολογείται το πιάτο που δεν συγκίνησε ιδιαίτερα τους Βρετανούς ήταν το παστίτσιο. 

Όσο για τις τιμές, αυτές εναρμονίζονται με εκείνες της αγοράς. «Το φαγητό μας δεν είναι το πιο φθηνό, έχει όμως τη σωστή τιμή. Ανάλογη με τις εκλεκτές πρώτες ύλες, που επιλέγουμε. Ενδεικτικά, ο μουσακάς κοστίζει 7 λίρες, είναι όμως μια μερίδα σχεδόν μισό κιλό», σημειώνει.

«Σε καιρό κρίσης, θα έπρεπε να μπορούν (όσοι βρίσκονται σε αδιέξοδο) να κάνουν στροφή 180 μοιρών, να δείχνουν τον δρόμο και στους υπόλοιπους», επισημαίνει και καταλήγει:

Δεν δυσκολεύτηκα να ξεκινήσω την επιχείρηση. Μισή ώρα στο Ίντερνετ, 15 λίρες και είχα την εταιρεία μου.

 

<< Πίσω


 
 
Ειδήσεις για όλους | Θέματα | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία