ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
   

Ειδήσεις για όλους

 

Ο Ελληνισμός του Μοντρεάλ ζητά να σταματήσει η δίκη του αγωνιστή Δημάρχου Κώστα Πελετίδη

ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΚΕΜΠΕΚ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ ΤΟΥ ΚΕΜΠΕΚ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ, ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ

Μόντρεαλ - 21 Φεβρουαρίου 20017.

Τα Διοικητικά Συμβούλια του Εργατικού Συλλόγου Ελλήνων του Κεμπέκ και του Συλλόγου Ελλήνων Αντιστασιακών του Κεμπέκ καταδικαζουμε τη δικαστική δίωξη του Δημάρχου της Πάτρας, Κώστα Πελετίδη, για παράβαση καθήκοντος, γιατί δεν διευκόλυνε τη δράση της ναζιστικής εγκληµατικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Μετά από μήνυση υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο Κώστας Πελετίδης παραπέμπεται σε δίκη γιατί, υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας- με σαφή πολιτική θέση ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική, εγκληματική οργάνωση- δεν της παραχώρησε δημοτικούς χώρους, κατά την προεκλογική εκστρατεία το 2015, ενόψει των βουλευτικών εκλογών. Άλλη εναντίον του κατηγορία, είναι ότι αρνήθηκε να δώσει, στους χρυσαυγίτες, στοιχεία για τα παιδιά μεταναστών, που φιλοξενούνται σε παιδικούς σταθμούς του Δήμου της Πάτρας. Ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης έπραξε ακριβώς αυτό που κάθε Αρχή της πατρίδας μας οφείλει να πράξει: Να εμποδίζει τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής να χύνουν το δηλητήριο του φασισμού-ναζισμού.

Θεωρούμε και δικό μας χρέος να συμβάλουμε στο να απομονωθούν οι νοσταλγοί του φασισμού-ναζισμού, αυτοί που δολοφονούν αντιφασίστες αγωνιστές, που εξαπολύουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε εργαζόμενους που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, που εμποδίζουν τα κυνηγημένα από τις βόμβες προσφυγόπουλα να πάνε σχολείο, αυτοί που επιδιώκουν να χωρίσουν τους εργαζόμενους, με βάση το χρώμα ή τη φυλή τους.

Υπόλογος δεν πρέπει να είναι ο αγωνιστής δήμαρχος αλλά τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής και αυτοί που την στηρίζουν ή την ανέχονται. Με την έννοια αυτή, επισημαίνουμε τις ευθύνες και της ελληνικής κυβέρνησης που, μέσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, έθεσε ζητήματα νομιμότητας των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη και ζητάμε από την κυβέρνηση και τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να αναλάβουν άμεση πρωτοβουλία για να σταματήσει η εναντίον του δικαστική δίωξη.

Μόντρεαλ, 17 Φλεβάρη 2017

Τα Δ.Σ.

του Εργατικού Συλλόγου
του Συλλόγου Αντιστασιακών

<< Πίσω


 
 
Ειδήσεις για όλους | Θέματα | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία