Εκτέλεση
Πλένετε το ρύζι και το στραγγίζετε καλά.
Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το ρύζι. Σοτάρετε το ρύζι και προσθέστε το νερό, αλάτι πιπέρι ανακατέψτε ελαφρά.
Σκεπάστε τη κατσαρόλα χαμηλώστε τη φωτιά στο 1. Σε 20? περίπου το πιλάφι είναι έτοιμο. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, βγάλτε το καπάκι και σκεπάστε τη με μια πετσέτα.
Συμβουλή: Κατά τη διάρκεια του βρασμού ανακατεύουμε με πιρούνι ελάχιστα ή καθόλου.
|