Εκτέλεση
Λυώνετε το σκόρδο στην πρέσσα σκόρδου (ή το κοπανάτε με γουδοχέρι) και το ανακατεύετε με το αλατοπίπερο, το κορνφλάουερ, τη ζάχαρη, τη μισή ποσότητα σάλτσα σόγιας και 2 κουτ. σούπας καλαμποκέλαιο. Κοβετε το μοσχάρι σε λεπτές λωρίδες και το ρίχνετε μέσα στο παραπάνω μείγμα. Ανακατεύετε πολύ πολύ καλά όλα τα υλικά και τα αφήνετε να περιμένουν. Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα, βάζετε 2 κουτ. σούπας καλαμποκέλαιο, ρίχνετε την πιπεριά και τον αρακά και τα σωτάρετε ελαφρά σε δυνατή φωτιά. Μετά, προσθέτετε το βρασμένο ρύζι και, όταν έχει ζεσταθεί καλά, ρίχνετε το μπέικον, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη σκόνη τζίντζερ και την πάπρικα, και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να τσιγαριστούν καλά όλα τα υλικά. Αποσύρετε την κατσαρόλα απ' τη φωτιά. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε 1 κουτ. σούπας καλαμποκέλαιο, προσθέτετε το μοσχάρι (με το μείγμα του) και σωτάρετε πολύ καλά για 7-8 λεπτά. Αποσύρετε το τηγάνι απ' τη φωτιά και με τη βοήθεια μιας ρηχής μεγάλης κουτάλας, βάζετε το μοσχάρι σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για 10 λεπτά. Χτυπάτε τα αυγά σε μπολ και τα ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα με το ρύζι, ανακατεύοντας πολύ πολύ καλά. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά - σε δυνατή ένταση - ρίχνετε μέσα και το μοσχάρι, προσθέτετε και τον μαϊντανό και συνεχίζετε το μαγείρεμα του φαγητού ανακατεύοντας συνέχεια, για 4 λεπτά. Μόλις περάσει αυτός ο χρόνος, ραντίζετε με την υπόλοιπη σάλτσα σόγιας που έχει μείνει, ανακατεύετε ελαφρά και σερβίρετε το φαγητό σε πιατέλα, φροντίζοντας να εμφανίζεται ο αρακάς στην κορυφή του φαγητού.
|