ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Ελάφι ραγού με αμύγδαλα

Υλικά


800 γρ. φιλέτο ελαφιού
3/4 φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
4 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
300 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 λίτρο ζωμό κρέατος
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιαντρο σε κόκκους
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
150 γρ. αμυγδαλόψιχα ξεφλουδισμένη και καβουρντισμένη
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το ελάφι σε μικρούς κύβους. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο να κάψει ελαφρά και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ελάφι μαζί με τα κρεμμύδια. Μόλις πάρουν χρώμα τα κρεμμύδια σβήνουμε με το ξύδι. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα ένα φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό και σιγοβράζουμε το κρέας για μισή ώρα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια, το πράσο και τα σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το ζωμό του κρέατος (εκτός από ένα φλιτζανάκι του καφέ, που κρατάμε), αλάτι, πιπέρι και τον κόλιαντρο. Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για μισή ώρα ακόμη. Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το ζωμό του κρέατος, που κρατήσαμε και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με την αμυγδαλόψιχα, 5 λεπτά πριν την αποσύρουμε από τη φωτιά. Συνοδεύουμε με ζυμαρικά ή ρύζι.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία