Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο, το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι (όχι να κάψει αλλά να είναι χλιαρό). Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το μισό αλεύρι μαζί με τη μαγιά. Ρίχνουμε το γάλα με το βούτυρο και τα αυγά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια βάζουμε λίγο λίγο και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε. Η ζύμη λίγο θα κολλάει αλλά έτσι πρέπει να είναι. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε για μία ώρα να φουσκώσει. Ετοιμάζουμε στο μεταξύ τη γέμιση. Βάζουμε σε ένα μπολ τη καστανή ζάχαρη, το αλεύρι και τη κανέλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και με δύο μαχαίρια ανακατεύουμε κόβοντας ταυτόχρονα το βούτυρο μέχρι να πετύχουμε ένα μείγμα με μικρά κομματάκια βουτύρου. Αφού η ζύμη μας φουσκώσει, την τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και την πιέζουμε απαλά με τα χέρια να γίνει επίπεδη. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί. Αφού περάσουν τα 10 λεπτά, ανοίγουμε τη ζύμη μας σε ένα τετράγωνο φύλλο 40 x 40 εκ περίπου και σκορπίζουμε σε όλη την επιφάνεια τη γέμιση. Τυλίγουμε σε ρολό και πιέζουμε τις δύο άκρες με τα δάχυλά μας για να κλείσουν και να μη μας χυθεί η γέμιση. Κόβουμε το ρολό μας σε 10 ισομεγέθη κομμάτια τα οποία βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα (με τη γέμιση να βλέπει προς τα πάνω). Τα αλείφουμε με κρέμα γάλακτος (light) και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα ξανα-αλείφουμε με κρέμα γάλακτος. Αφού κρυώσουν καλά τα περιχύνουμε με το γλάσο.
|