Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και κρατάμε μόνο τις φουντίτσες. Βράζουμε για λίγο σε ελαφρώς αλατισμένο νερό. Δεν πρέπει
να βράσει πολύ, γιατί δεν θα μπορούμε να το στραγγίσουμε. Το βάζουμε σε σουρωτήρι και το πιέζουμε λίγο με τα χέρια
μας για να αφαιρέσουμε όσο πιο πολλά υγρά γίνεται.
για την κρέμα:
Βράζουμε σε μεσαία κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το κορν φλαουρ, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύοντας
συνέχεια με τον αυγοδάρτη. Μόλις πήξει η κρέμα κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσει.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Ρίχνουμε τους κρόκους στην κρέμα και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα τυριά, ανακατεύουμε και βάζουμε τελευταία τη μαρέγκα, ενσωματώνοντας την με απαλές, κυκλικές κινήσεις.
Βάζουμε μέσα και το κουνουπίδι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε το μείγμα μας. Σκορπίζουμε μερικά κομματάκια μαργαρίνης ή φυτίνης.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς (ανάλογα το φούρνο), για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα!
|