Εκτέλεση
Καταρχήν ανοίγετε τα φιλέτα ψαρονέφρι στα δύο με ένα κοφτερό μαχαίρι. Τοποθετείτε ανάμεσα από πέντε δαμάσκηνα. Κλείνετε το κάθε ψαρονέφρι και το δένετε με τον σπάγγο. Σε μια βαθιά και καλή κατσαρόλα, λυώνετε σιγά σιγά 1 κουταλιά βούτυρο. Βάζετε το ψαρονέφρι στην κατσαρόλα και το τσιγαρίζετε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέτετε το κομμένο κρεμμύδι, τον κύβο του ζωμού και το λευκό κρασί. Αφήνετε λίγο τα υλικά να πάρουν μια γρήγορη βράση σε σχετικά δυνατή φωτιά. Θέλουμε να απορροφήσουν τα αρώματα! Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Μην ξεχάστε να γυρίζετε και να ξαναγυρίζετε απαλά το ψαρονέφρι, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα. Τέλος, προσθέτετε ένα ποτήρι νερό και κλείνετε την κατσαρόλα. Αφήνετε το ψαρονέφρι να σιγοβράσει για μιάμιση ώρα συνολικά Στη μία ώρα μπορείτε να ρίξετε μέσα και λίγες πατάτες, αν θέλετε. Αν σας έχουν περισσέψει μερικά δαμάσκηνα, μπορείτε να τα ρίξετε κι αυτά μέσα στην κατσαρόλα. Προσέξτε όμως τα υγρά του φαγητού. Δεν πρέπει να είναι ξερό, ούτε να πλέει μέσα στο νερό. Στο τέλος θα έχετε ένα πολύ νόστιμο και πλήρες πιάτο ψαρονέφρι με δαμάσκηνα και πατάτες που μπορείτε να συνοδεύσετε με πράσινη σαλάτα.
|