Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε φετάκια και τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και κανέλα. Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, προσθέτουμε ένα-ένα τ' αυγά και το αλεύρι με το μπαίικιν. Ρίχνουμε το μίγμα σε ταψί Νο 28 και ρίχνουμε τα μήλα εδώ και εκεί ακανόνιστα. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 40 λεπτά. Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά, περιχύνουμε την μηλόπιτα μόλις βγει από τον φούρνο και την ξαναβάζουμε στον σβησμένο αλλά ζεστό φούρνο για άλλα 5 λεπτά.
|