Εκτέλεση
Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα το μίγμα σε χαμηλή φωτιά. Λιώνουμε το βούτυρο το ρίχνουμε στο μίξερ, προσθέτουμε τηνζάχαρη και έπειτα τα αβγά ένα-ένα. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κουβερτούρα, το αλεύρι, το κακάο, και αφού έχουμε θρυμματίσει τα καρύδια και την αμυγδαλόψυχα στο μπλέντερ τα προσθέτουμε και αυτά στο μίξερ. Ακολουθούν η βανίλια, το λικέρ, το πάουντερ. 'Εχουμε βουτυρώσει την φόρμα μας και πασπαλίσει με ελάχιστο αλεύρι για να μην κολλήσει το κέικ μας. Το μίγμα το ανακατεύουμε στο μίξερ για 5 λεπτά. Αφού είναι έτοιμο απλώνουμε το μισό στην φόρμα, ρίχνουμε τις σταφίδες και από πάνω το υπόλοιπο μίγμα μας. Τέλος βάζουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 1 τέταρτο. Όταν είναι έτοιμο πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. (μια τέλεια παραλλαγή για βασιλόπιτα για τους λάτρεις της σοκολάτας.)
|