ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Σουπιές με Σπανάκι

Μερίδες 4

Υλικά


Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα
Χρόνος μαγειρέματος 40?

1 κιλό σουπιές φρέσκες ή κατεψυγμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 δεματάκι άνιθο ψιλοκομμένο
1 κιλό σπανάκι φρέσκο
1 κούπα χυμό ντομάτας
½ κούπα κρασί λευκό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το σπανάκι καλά, το ζεματάμε 5? σε νερό που βράζει και το στραγγίζουμε. Οι σουπιές πρέπει να είναι καθαρισμένες πολύ καλά. Τις ξεπλένουμε με άφθονο νερό και τις βράζουμε με λίγο νερό να μαλακώσουν. Τις κατεβάζουμε από τη φωτιά, χύνουμε το νερό και τις κόβουμε σε κομμάτια. Τις αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν. Αχνίζουμε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια με λίγο νεράκι σε κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να εξατμιστεί το υγρό. Προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τις σουπιές και ανακατέβουμε. Σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε 2? ? 3? να εξατμιστεί το οινόπνευμα και ρίχνουμε το χυμό ντομάτας αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το φαγητό 10?. Βάζουμε το σπανάκι στη κατσαρόλα με τις σουπιές, προσθέτουμε τον άνιθο, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το φαγητό, ώσπου να μαλακώσουν τα υλικά και να πήξει η σάλτσα 20? περίπου. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοκομμένο πιπέρι.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία