Εκτέλεση
Πλένουμε το σπανάκι καλά, το ζεματάμε 5? σε νερό που βράζει και το στραγγίζουμε.
Οι σουπιές πρέπει να είναι καθαρισμένες πολύ καλά.
Τις ξεπλένουμε με άφθονο νερό και τις βράζουμε με λίγο νερό να μαλακώσουν.
Τις κατεβάζουμε από τη φωτιά, χύνουμε το νερό και τις κόβουμε σε κομμάτια. Τις αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν.
Αχνίζουμε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια με λίγο νεράκι σε κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να εξατμιστεί το υγρό.
Προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τις σουπιές και ανακατέβουμε.
Σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε 2? ? 3? να εξατμιστεί το οινόπνευμα και ρίχνουμε το χυμό ντομάτας αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το φαγητό 10?. Βάζουμε το σπανάκι στη κατσαρόλα με τις σουπιές, προσθέτουμε τον άνιθο, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το φαγητό, ώσπου να μαλακώσουν τα υλικά και να πήξει η σάλτσα 20? περίπου. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοκομμένο πιπέρι.
|