ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Κορμός σοκολάτας

Υλικά


6 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
50 γρ. κακάο σε σκόνη
λίγο βούτυρο
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
200 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
1 κ.γλ. βανίλια σε υγρή μορφή

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Σε μπολ, χτυπάμε τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Κατόπιν κοσκινίζουμε μέσα το κακάο και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι ή, καλύτερα, με μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης). Στο μίξερ χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα κακάο μας και στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα στο ταψί. Ψήνουμε στο φούρνο, για 15-20 λεπτά περίπου, βγάζουμε το παντεσπάνι και το αφήνουμε να κρυώσει στο ταψί. Βγάζουμε το παντεσπάνι από το ταψί μαζί με το αντικολλητικό χαρτί, το αναποδογυρίζουμε σε μια πετσέτα (για να το τυλίξουμε στη συνέχεια σε ρολό) και αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί. Για τη γέμιση: Χτυπάμε την κρέμα και την βανίλια σε σαντιγί και γεμίζουμε με αυτή το παντεσπάνι μας. Τυλίγουμε το ρολό με τη βοήθεια της πετσέτας. Τέλος, τοποθετούμε το ρολό σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και προαιρετικά με μπισκότο σε τρίμματα. Σερβίρουμε κόβοντας σε φέτες.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία