Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μύδια εξωτερικά, τα πλένουμε καλά και τα βράζουμε μέχρι να ανοίξουν. Όποια δεν ανοίξουν τα πετάμε. Ζεματάμε τα καλαμάρια για 2-3 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, μαραίνουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα καλαμάρια, το χταπόδι και τα αχνίζουμε 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, τον κρόκο Κοζάνης και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το οινόπνευμα και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές, το καρότο και τον χυμό ντομάτας, ανακατεύουμε το φαγητό και στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τις γαρίδες, τα μύδια, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 15? - 17? . Κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά, βγάζουμε το καπάκι και σκεπάζουμε το φαγητό με βαμβακερή πετσέτα. Το αφήνουμε για μερικά λεπτά και το σερβίρουμε. Σημείωση: Όταν το σερβίρουμε, μπορούμε να ρίξουμε από πάνω τριμμένη παρμεζάνα
|