ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Κολοκυθόπιτα με τυριά

Υλικά


ζύμη σφολιάτα
Υλικά για τη γέμιση
1 1/2 κιλό κίτρινη κολοκύθα
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
? φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
300 γρ.φέτα
200 γρ. κασέρι πικάντικο
½ ματσάκι άνηθο
1 κουταλιά της σούπας ξερό δυόσμο
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι Καρολίνα
3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι πιπέρι ελιαόλαδο ή σπορέλαιο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε την κίτρινη κολοκύθα και την κόβουμε σε μικρούς κύβους ή την τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τη βάζουμε σ? ένα σουρωτήρι, την αλατίζουμε και την αφήνουμε 3-4 ώρες να βγάλει τα υγρά της. Κατόπιν σφίγγουμε την κολοκύθα με τις παλάμες μας για να φύγουν, ό,τι υγρά έχουν απομείνει και τη βάζουμε σε μια λεκανίτσα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τον άνηθο πλυμένο και ψιλοκομμένο, το ρύζι, τα αυγά, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, το δυόσμο, τα τυριά τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια παίρνουμε το ένα από τα 2 φύλλα, που ανοίξαμε, και το τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου, το οποίο έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο ή σπορέλαιο. Απλώνουμε τη γέμιση παντού ομοιόμορφα και από πάνω τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο. Αλείφουμε την κολοκυθόπιτα με ελαιόλαδο ή σπορέλαιο, τη χαράσσουμε σε κομμάτια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 190-200 βαθμούς Κελσίου φούρνο στον αέρα για 50-60 περίπου λεπτά στο κάτω ράφι.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία