ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Μακαρόνια με γαρίδες και κολοκυθάκια

Υλικά


1 πακέτο λιγκουίνι
αλάτι
πιπέρι
1 κονσέρβα ντοματάκια
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
4 κουταλιές σούπας βασιλικό
1/2 κιλό γαρίδες
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλυτζάνι ούζο
4 κολοκυθάκια
1 καυτερή πιπερίτσα

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι, βράζουμε τις γαρίδες με μια κουταλιά της σούπας λάδι μέχρι να βγάλουν αρκετό ζουμάκι. Σουρώνουμε τις γαρίδες, αλλά δε χύνουμε το ζουμί τους. Αντίθετα, το κρατάμε για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα στη σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε τα μακαρόνια, προσθέτοντας όσο νερό χρειάζεται, για όσο λέει η συσκευασία τους. Παράλληλα, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε σε ένα τηγάνι, με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Επίσης, ψιλοκόβουμε τα κολοκυθάκια και τα ρίχνουμε και αυτά στο τηγάνι μας. Σωτάρουμε όλα μαζί για 2-3 λεπτά, και τα σβήνουμε με το ουζάκι μας. Μόλις εξατμιστεί το ούζο, προσθέτουμε τη ψιλοκομμένο ντομάτα, τη πιπεριά, το μισό βασιλικό, αλάτι και πιπέρι, καθώς και το ζουμί που έχουμε φυλάξει από τις γαρίδες. Βράζουμε το μείγμα, μέχρι να δέσει η σάλτσα μας, γύρω στα 10-15 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε τις γαρίδες, και αφαιρούμε από τη σάλτσα τη πιπερίτσα. Αν έχουν γίνει τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στη κατσαρόλα τους. Ρίχνουμε μέσα στα μακαρόνια και τη σάλτσα μας, καθώς και τον υπόλοιπο βασιλικό. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία