ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Μοσχάρι με μανιτάρια και κρασί

Υλικά


4 φέτες μοσχάρι τρανς ή κόντρα, 200 γραμμ. η κάθε μία
2 κ.σ. ελαιόλαδο
300 γραμμ. ασπρομανίταρα ολόκληρα
300 γραμμ. πλευρότους
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
2 κ.σ. μαϊντανό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις φέτες μοσχάρι στα δύο. Σε αντικολλητικό τηγάνι (χωρίς λιπαρή ουσία) ψήνουμε το κρέας 4' από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να ψηθούν για 5' έως ότου πιούν τα υγρά τους. Πασπαλίζουμε το μοσχοκάρυδο και περιχύνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να πιεί όλα τα υγρά του. Τέλος πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία