Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει ζεματάμε για 5' τα συκωτάκια. Τα σουρώνουμε και τα ψιλοκόβουμε. Στην ίδια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με τη μαργαρίνη τα κρεμμύδια μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τα συκωτάκια, τα κάστανα, τις σταφίδες και τα κουκουνάρια τα ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κονιάκ. Μόλις σωθούν τα υγρά, αποσύρουμε από τη φωτιά. Όταν κρυώσει η γέμιση, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε προσεκτικά. Σε μεγάλο ταψί τοποθετούμε τη γαλοπούλα, τη λαδώνουμε την αλατοπιπερώνουμε μέσα - έξω και προσθέτουμε το εστραγκον. Βουτάμε τα χέρια μας στο αβγό, κάνουμε μπαλίτσες τη γέμιση και τη βάζουμε στη γαλοπούλα μέχρι να γεμίσει η κοιλιά της. Στη συνέχεια τη ράβουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς, πασπαλίζουμε τη μαργαρίνη, περιχύνουμε τον ζωμό λαχανικών και ψήνουμε για 20 λεπτά. Χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς σκεπάζουμε τη γαλοπούλα με λαδόκολλα και ψήνουμε για 2 ώρες ακόμα.
|