ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Γαλοπούλα με γέμιση

Υλικά


20 γρ. μαργαρίνη
300 γρ. συκωτάκια πουλιών
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
200 γρ. κάστανα
100 γρ. κουκουνάρι
50 γρ. σταφίδες ξανθές
2 κ.σ. κονιάκ
10 βερίκοκα αποξηραμένα
10 δαμάσκηνα αποξηραμένα
4 κ.σ. μαιντανός
4 κ.σ. πικάντικη γραβιέρα τριμμένη
1 μήλο σε κύβους
40 γρ. μαργαρίνη για τη γαλοπούλα
1 γαλοπούλα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. αλατοπίπερο
1 κ.σ. εστραγκόν
1 αβγό, χτυπημένο
200 ml ζωμός λαχανικών

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει ζεματάμε για 5' τα συκωτάκια. Τα σουρώνουμε και τα ψιλοκόβουμε. Στην ίδια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με τη μαργαρίνη τα κρεμμύδια μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τα συκωτάκια, τα κάστανα, τις σταφίδες και τα κουκουνάρια τα ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κονιάκ. Μόλις σωθούν τα υγρά, αποσύρουμε από τη φωτιά. Όταν κρυώσει η γέμιση, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε προσεκτικά. Σε μεγάλο ταψί τοποθετούμε τη γαλοπούλα, τη λαδώνουμε την αλατοπιπερώνουμε μέσα - έξω και προσθέτουμε το εστραγκον. Βουτάμε τα χέρια μας στο αβγό, κάνουμε μπαλίτσες τη γέμιση και τη βάζουμε στη γαλοπούλα μέχρι να γεμίσει η κοιλιά της. Στη συνέχεια τη ράβουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς, πασπαλίζουμε τη μαργαρίνη, περιχύνουμε τον ζωμό λαχανικών και ψήνουμε για 20 λεπτά. Χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς σκεπάζουμε τη γαλοπούλα με λαδόκολλα και ψήνουμε για 2 ώρες ακόμα.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία