ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Γίγαντες με λιαστές ντομάτες

Υλικά


½ κιλό γίγαντες
1 μεγάλη μελιτζάνα σε μεγάλους κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε καρέ
3 σκελίδες σκορδο
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
2 κ.σ. κοφτές πελτέ ντομάτας
2 μέτριες ώριμες ντομάτες κομμένες καρέ
1 κονκασέ
2 πιπερίτσες καυτερές
10 ντομάτες λιαστές
1 μάτσο μαιντανό
1 ποτήρι νερού κόκκινο κρασί
1 μεγάλη κ.σ. πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. σόδα

Εκτέλεση

Από βραδύς μουσκεύουμε τους γίγαντες και προσθέτουμε και 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα. Ξεπλένουμε τους γίγαντες και τους βράζουμε σε άφθονο νερό για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να τσιτώνονται με το πηρούνι. Όταν βρασούν, σουρώνουμε, ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα γίγαντες, πιπεριές φρέσκες και καυτερές, μελιτζάνα κομμένη, κρεμμύδι, σκόρδο και λιαστές ντομάτες και προθέτουμε το λάδι και σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 5-7 λεπτά. Ρίχνουμε την πάπρικα και σβήνουμε με το κρασί και στην συνέχεια τις ντομάτες, φρέσκες και κονκασέ και τον πελτέ. Ρίχνουμε και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλατοπιπερόνουμε και προσθέτουμε 1 φλυτζάνι νερό. Μεταφέρουμε όλα τα υλικά σε γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς με κλειστό το καπάκι και άλλα 10 περίπου με ανοιχτό.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία