Εκτέλεση
Καβουρδίζουμε σε τηγάνι τα κουκουνάρια σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό να γίνουν al dente και σουρώνουμε. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε το σπανάκι ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να μαραθεί. Το σπανάκι δεν πρέπει να παραμαγειρευτεί, γιατί θα χάσει το πράσινο χρώμα και τη γεύση του. Αρκούν 3-4 λεπτά. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τη φέτα και τον άνηθο, ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει η φέτα και να γίνει η σάλτσα μας σαν κρέμα. Ρίχνουμε τα κουκουνάρια και τις ελιές. Σερβίρουμε με τη σάλτσα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
|