ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Τούρτα με μελομακάρονα

Υλικά


500 γρ. κρέμα γάλακτος
400 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
22 τεμ. μελομακάρονα ολόκληρα
300 γρ σπασμένα μελομακάρονα
200 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Για την τούρτα

Σε ένα μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, , το ξύσμα από το πορτοκάλι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να πήξει και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στην συνέχεια δυναμώνουμε τη ταχύτητα μέχρι να πήξει και να πάρει την υφή της σαντιγί. (προσοχή να μην μας κόψει) Στρώνουμε στον πάτο και στο πλάι μιας στρόγγυλης φόρμας με αποσπώμενη βάση 20 εκ., διάφανη μεμβράνη σταυρωτά ώστε να προεξέχει. Από πάνω βάζουμε μία στρώση από την κρέμα. Απλώνουμε τα 10 από τα μελομακάρονα και καλύπτουμε άλλη μια στρώση από την κρέμα. Βάζουμε και το άλλα 10 από τα μελομακάρονα και ακολουθούμε την διαδικασία ακόμη μια τελευταία φορά τοποθετώντας την τελευταία δόση της κρέμας και από πάνω τα 300 γρ. σπασμένα μελομακάρονα. Καλύπτουμε με την μεμβράνη που προεξέχει. Το βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες. Ανοίγουμε τη μεμβράνη και ξεφορμάρουμε την τούρτα ανάποδα πάνω σε μια πιατέλα. Αφαιρούμε την μεμβράνη πολύ προσεκτικά . Με μια σπάτουλα ή ένα μεγάλο ίσιο μαχαίρι ισιώνουμε γύρω γύρω την τούρτα και την ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη στολίσουμε με την καραμέλα.

Για την καραμέλα

Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν λιώσει και πάρει ένα ωραίο ξανθό χρώμα (προσοχή μην μας καεί) την απλώνουμε προσεκτικά σε μια λαδόκολλα και την αφήνουμε μέχρι να κρυώσει τελείως. Σπάμε πολύ προσεκτικά με τα χέρια μας την βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάμε 1-2 λεπτά (δεν θέλουμε να γίνει σκόνη τελείως) και σε ένα μπολάκι την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη με μεμβράνη. Πριν σερβίρουμε, καλύπτουμε περιμετρικά την τούρτα με την σπασμένη καραμέλα. Βάζουμε στο κέντρο 2 μελομακάρονα, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη καραμέλα και σερβίρουμε αμέσως.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία