Εκτέλεση
1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το αλεύρι, το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα για 7΄-8΄ μέχρι να δέσει το μείγμα. Όταν πήξει η κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά. 2. Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τους κρόκους και με γρήγορες κινήσεις συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν στην κρέμα. 3. Σε τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος λαδωμένο ή βουτυρωμένο στρώνουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες, να μισοκαλύπτει η μία την άλλη. Ενδιάμεσα απλώνουμε το κοτόπουλο και το καλύπτουμε με μία ακόμη στρώση πατάτες. Περιχύνουμε με την κρέμα. 4. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180οC για 35΄ - 40΄, έως ότου το φαγητό ροδίσει σχηματίζοντας κρούστα.
|