Εκτέλεση
Θα χρησιμοποιήσουμε μία φόρμα δαχτυλίδι 28 εκ. Την βουτυρώνουμε πολύ καλά και πασπαλίζουμε στα τοιχώματά της και γύρω γύρω με λίγη παρμεζάνα ή φρυγανιά. Σε ένα μπολ βάζουμε τη θρυμματισμένη μυζήθρα, το γιαούρτι και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα με ένα κουτάλι. Αν θέλουμε το βάζουμε και στο μίξερ. Τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά, να ενωθούν τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε. Αδειάζουμε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα. Στρώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη του κουταλιού και γαρνίρουμε ?ε τις ροδέλες ελιάς. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20΄-25΄, ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια του σουφλέ, να φουσκώσει ελαφρά, αλλά στο κέντρο να είναι μαλακό. Σερβίρουμε αμέσως γιατί, όπως όλα τα σουφλέ, κάθεται και χάνει την οπτική μαγεία του. Η γεύση του έτσι κι αλλιώς είναι τέλεια!
|