ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Πατάτες φούρνου με πορτοκάλι

Υλικά


1,2 κιλό πατάτες
χυμό από 1 πορτοκάλι
χυμό από 1 λεμόνι
1 κουτ. γλυκού γαλλική μουστάρδα
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας κοφτή θυμάρι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τις καθαρισμένες και κομμένες πατάτες. Σε ένα άλλο μικρότερο μπολ ρίχνετε τον χυμό πορτοκαλιού και τον χυμό λεμονιού. Τα ενώνετε ανακατεύοντας ελαφρά, ρίχνετε μέσα τη μουστάρδα και ανακατεύετε καλά για να διαλυθεί στους χυμούς. Με το μείγμα περιχύνετε τις πατάτες τις, οποίες ανακατεύετε καλά με τα χέρια σας. Στη συνέχεια ρίχνετε το ελαιόλαδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Τις αδειάζετε σε ένα ταψί του φούρνου. Ό,τι χυμοί μείνουν στο μπολ τους ρίχνετε πάνω στις πατάτες, τις πασπαλίζετε με το θυμάρι και τις αλατοπιπερώνετε. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά, σκεπασμένες με ένα λαδόχαρτο. Στη συνέχεια αφαιρείτε το λαδόχαρτο και τις αφήνετε να πάρουν ένα ωραίο ρόδινο χρώμα και τις αφήνετε ακόμα για 20 λεπτά. Τις σερβίρετε σε πιατέλα.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία