Εκτέλεση
Για τα σουβλάκια Περνάμε τα σουβλάκια σε ξύλα. Τα ψήνουμε για 3-4' από κάθε πλευρά. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μπολ βαθύ και στενό. Τρίβουμε με τα δάχτυλα τον κύβο λαχανικών. Ανακατεύουμε. Αφού μαρκάρουμε τα σουβλάκια στη σχάρα τα βουτάμε στην μαρινάδα. Τα αφήνουμε να σταθούν το λιγότερο για 20', τα ξαναβάζουμε στη φωτιά και ολοκληρώνουμε το ψήσιμο τους για λίγα επιπλέον λεπτά. Ψήνουμε τις πίτες, τις γεμίζουμε με τα ζουμερά καλαμάκια και μια γενναία δόση τζατζίκι λαχανικών. Απολαμβάνουμε αμέσως. Τζατζίκι λαχανικών Αποφλοιώνουμε την ντομάτα και την κόβουμε στην μέση. Αφαιρούμε τους σπόρους και κρατάμε μόνο τη σάρκα της. Την ψιλοκόβουμε και την αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίζει καλά. Τρίβουμε το αγγούρι με την φλούδα του και το κολοκύθι. Τα αλατίζουμε κι αφήνουμε σε σουρωτήρι να μαραθούν για λίγα λεπτά. Τα στύβουμε καλά και τα βάζουμε σε μπολ. Τρίβουμε το καρότο και ψιλοκόβουμε το αβοκάντο, προσθέτουμε την ντομάτα, το σκόρδο, τα βότανα, το ελαιόλαδο, το ξίδι και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε πολύ καλά, σχεδόν να λιώσει το αβοκάντο. Παγώνουμε καλά το ιδιαίτερο και υπέροχο αυτό τζατζίκι. Συνοδεύει τέλεια όλα τα ψητά κρέατα και πουλερικά.
|