Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά σε ένα μπολ και κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο. Εκεί ρίχνουμε τα αυγά, την ζάχαρη, το αλάτι, το βούτυρο και το γάλα. Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα, περίπου 10 λεπτά. Την βάζουμε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε καλά και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσεi. Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο περίπου 40 με 60 εκ., βάζοντας λίγο αλεύρι αν κολλάει. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με μερέντα. Πασπαλίζουμε με καρύδια ή μπισκότα. Τυλίγουμε σε ρολό και το βάζουμε για 10 λεπτά στην κατάψυξη για να κοπεί πιο εύκολα. Το βγάζουμε και το κόβουμε με βρεγμενο κοφτερό μαχαίρι σε πάχος 2εκ. Απλώνουμε σε ενα ταψί αντικολλητικό χαρτί,τα αραδιάζουμε εκεί τα αφήνουμε να ξεκουραστούν 20 λεπτά περίπου. Τα αλείφουμε με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. Ψήνουμε σε δυνατό προσθερμασμένο φούρνο στους 190 μέχρι να ροδίσουν. Αλείφουμε από πάνω με λίγο γάλα.
|