Εκτέλεση
Ρίχνουμε 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει. Αλατίζουμε καλά και από τις δύο πλευρές τις μπριζόλες και τις τοποθετούμε στο καυτό τηγάνι. Γυρνάμε το κρέας ανά ένα λεπτό, μέχρι να πάρει έντονο σκούρο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Οι μπριζόλες μας δεν θα χρειαστούν πάνω από 4 λεπτά για να ψηθούν, να γίνουν ζουμερές και μαλακές. Για να δοκιμάσουμε αν είναι έτοιμες, βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο κάθε μπριζόλας και αν δεν βγάλει αίμα, μπορούμε να τις απολαύσουμε αμέσως. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε 6 κομμάτια ? τα κομμάτια πρέπει να είναι μεγάλα, περίπου 4 εκ. η κάθε πλευρά. Τις βράζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και προτού αρχίσουν να σπάνε, τις βγάζουμε και τις σουρώνουμε καλά. Τις ρίχνουμε σε βαθύ τηγάνι, προσθέτοντας τόσο έ.π. ελαιόλαδο ώστε να καλύπτει το 1/3 του ύψους τους. Βάζουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και με μια τσιμπίδα τις γυρνάμε συνέχεια, μέχρι να πάρουν βαθύ χρυσαφί χρώμα. Λίγο προτού τις απομακρύνου?ε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο δενδρολίβανο και ?ια γερή πρέζα αλάτι.
|