Εκτέλεση
Αρχίζετε ετοιμάζοντας το φύλλο. Χτυπάτε όλα τα υλικά πολύ καλά στο μίξερ. Χωρίζετε τη ζύμη σε 6 μπάλες και ανοίγετε με το πλάστη 6 φύλλα στις διαστάσεις του ταψιού δουλεύοντας πάντα σε αλευρωμένη επιφάνεια. Τρίβετε την κολοκύθα την αλατίζετε ελαφρά και την αφήνετε να σουρώσει καλά και να μαραθεί από το αλάτι. Τη στύβετε καλά με τα χέρια. Ανακατεύετε καλά την κολοκύθα με τα τριμμένα τυριά, τα αυγά χτυπημένα, το λιωμένο βούτυρο και την κρέμα γάλακτος αν βάλετε. Προσθέτετε τον δυόσμο τον άνηθο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Λαδώνετε το ταψί και τοποθετείτε δύο φυλλα μαζί χωρίς να τα λαδώσετε. Στη συνέχεια απλώνετε το 1/3 της γέμισης και το καλύπτετε με ένα φύλλο. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει η γέμιση και καλύπτετε τη πίτα με τα 2 τελευταία φύλλα. Χαράζετε την επιφάνεια τηε πίτας σε κομμάτια και την περιχύνετε με μισό φλυτζάνι λάδι πασπαλίζετε με το σουσάμι και τη ραντίζετε με λίγο νερό. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα ώσπου να γίνει τραγανή.
|