Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο αρκετή ώρα να ασπρίσει. Χωρίζουμε τα αβγά και χτυπάμε τα (4) ασπράδια μαρέγκα. Χτυπάμε τους (9) κρόκους καλά με τη ζάχαρη και τους προσθέτουμε στο βούτυρο. Ρίχνουμε το κονιάκ, τη σόδα διαλυμένη στο λεμόνι, την αμμωνία διαλυμένη καλά στο γάλα και τη μαρέγκα. Ανακατεύουμε καλά και μετά ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Η ζύμη γίνεται μαλακιά αλλά δε θέλει άλλο αλεύρι. Την αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα πριν πλάσουμε τα κουλούρια.
|